Image default
Amenajari Interioare

5 modele impresionante de gresie – mozaic

Stim cu totii casele vechi si placile de gresie tip mozaic care dadeau un aer aparte interiorului. Nu spunem ca cei din secolul trecut se pricepeau mai bine la amenajari, dar nu putem nici sa ignoram frumusetea acelor texturi si nici efectul pe care pot sa-l dea unei amenajari.

Toate cele 5 bai din imagine au un element comun: gresia texturata, tip mozaic. Principalul atu al acestei directii de amenajare este ca poate genera unitate intr-un spatiu mic, inghesuit cu obiecte sanitare. In plus, reprezinta un mod firesc si foarte reusit de a scoate in evidenta sanitarele, mai ales cele albe cu un design comun.

1. Prima fotografie prezinta o combinatie foarte reusita alb-negru care poate fi realizata inclusiv din piese recuperate de gresie. Nu conteaza neaparat modelul texturii, aici unitatea este generata de gama de culori si jocul pozitiv – negativ. Este, daca vrei, un haos controlat si functioneaza deoarece restul baii este uniform – alb dominant si accente negre.

2. Mergand pe acelasi principiu, insa intr-un mod mai previzibil, baia din a doua fotografie demonstreaza cum poti sa-ti pastrezi baia predominant alba fara a deveni monotona.

3. A treia camera de baie introduce deja un joc de culoare, armonizat excelent de piesele punctuale care pastreaza gama cromatica, de la ratanul mesei la prosopul de maini si husa scaunului de relaxare.

4. Toaleta unui hotel de lux din Panama ne arata cat de bine pot functiona impreuna obiectele sanitare vintage, marmura si mozaicul cu elemente de inspiratie botanica.

5. Alb-negru sau alb-gri/beige/maro nu sunt singurele combinatii de efect. Poti oricand introduce o culoare puternica, atat timp cat pastrezi petele de culoare uniforme si de dimensiuni suficiente pentru a nu intra intr-un dialog negativ cu mozaicul incarcat al podelei.

 

 

 

Articole similare

Cum arată casa în care se mută familia Obama

Sânziana Iaru

Eleganta paturilor cu baldachin

RL online

Stil contemporan – cum decoram bradul de Craciun?

Cristina Blaj

Lasă un comentariu