Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

5 moduri de a folosi o carpetă în dormitor

Casa ta este cel mai bun refugiu când vrei să te distanțezi de stresul cotidian. Dar dormitorul este spațiul intim în care visezi, te dezbraci de inhibiții, te regăsești și îți încarci “bateriile”. Așadar, această cameră atât de importantă trebuie amenajată în acord cu tine însăți înainte de orice. El trebuie să coincidă nu numai cu gusturile tale, ci și cu maniera în care te destinzi. 

 Pentru a transforma dormitorul într-un spațiu de vis trebuie să ții cont de câteva tehnici de amenajare și să nu uiți de soluțiile inteligente pentru depozitare, mai ales dacă dormitorul este mic. De data aceasta, însă, ne concentrăm atenția asupra unui accesoriu aparent banal și frecvent întâlnit în casele românilor, pe care îl vom reinterpreta în diverse moduri. Cu alte cuvinte, te învățam în 5 păși cum să utilizezi o carpetă pentru a obține efecte diferite în decorul dormitorului. 

 Sub pat 

 Folosește carpete cu modele diferite pe care să le suprapui și să le așezi pe podea astfel încât să fie parțial acoperite de pat. Poți merge pe varianta asocierii unei carpete cu model abstract și viu colorate cu una uni, simplă. Combinația creată va deveni punctul de atracție al camerei, dar va fi suficient de echilibrată pentru a nu crea disconfort vizual. 

 În loc de tăblie

 Dacă ai în dormitor un pat simplu, fără tăblie, folosește o carpetă pe care să o fixezi pe perete astfel încât să “umple” spațiul pe care l-ar fi putut ocupa tăblia. Este recomandat ca marginea superioară a carpetei să se apropie de tavan, pentru a crea senzația că încăperea este mai înaltă. Totodată, carpeta va “anima” peretele care altfel ar fi avut aspect banal. 

 În loc de tablou

 Agață o carpetă mică sau medie pe un perete, în loc de tablou. Poți alege un model care să conțină culorile predominante din dormitor și chiar să le accentueze, grație unui model deosebit. Pentru a crea un efect interesant este recomandat să înrămezi carpeta sub formă de “operă de artă” vintage.

 Pe pat

 Așternuturile de pe pat nu încântă neapărat privirea, mai ales dacă mergi pe varianta clasică și le preferi albe. Le poți acoperi cu o carpetă cu design geometric, iar dacă te inspiră stilul Boho, poți opta pentru un kilim care să dea culoare dormitorului și volum patului. 

 Lângă pat

 Dacă intenționezi să renunți la covor, dar nu vrei totuși să lași pardoseala complet neacoperită în sezonul rece, așază o carpetă micuță lângă pat și noptieră. E mai bine să pășești pe moale când cobori din pat, nu-i așa? Dacă îți dorești ceva extravagant, poți opta pentru o carpetă din blană falsă. 

Sursa foto: http://blog.templeandwebster.com.au

 

Articole similare

Si bucataria ta poate sa fie moderna

casamea.ro

Revista de Unelte si Echipamente

RL online

Decoratiuni textile pentru pereti

Elena Virlan

Lasă un comentariu