Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

5 materiale ecologice pentru termoizolarea si hidroizolarea casei

Pentru a avea o casa in care temperatura sa fie ideala atat vara, cat si iarna, fara igrasie sau mucegai, trebuie sa o izolam corespunzator. Din fericire, exista si materiale ecologice.

Canepa

S-a constatat ca peretii pot “respira” foarte bine daca sunt izolati cu fibre de canepa. Acest sistem se foloseste pentru izolarea acoperisurilor, a peretilor si a pardoselilor, asigurand un transfer termic foarte bun. Datorita capacitatii excelente de dispersare a produsului, umiditatea se regleaza automat, ceea ce permite crearea unor conditii climatice placute si sanatoase in interiorul locuintei. Canepa este disponibila sub forma de rulouri, panouri sau vrac si se aplica la fel ca vata de sticla.

Celuloza

Este un material produs prin reciclarea hartiei si are caracteristici de izolant termic si fonic superioare materialelor traditionale. Se gaseste in forma de panouri sau vrac. Fibrele de celuloza se intrebuinteaza mai ales la izolarea spatiilor concave dintre barnele de la acoperis, la izolarea tavanului balcoanelor si a peretilor cu barne din lemn. Pentru a fi obtinuta, celuloza necesita un consum de energie redus comparativ cu materialele traditionale.

Pluta

Cea bruta se obtine din coaja de stejar astfel: se cojeste de pe copac, se usuca si se introduce in recipienti sub presiune, in baie de vapori de apa supraincalziti, fara niciun alt fel de adaos. Pluta se gaseste sub forma de granulat natural din pluta si granulat din pluta expandata. Suprafetele de utilizare sunt peretii exteriori si interiori, incaperile neincalzite, acoperisurile inclinate sau plate, pardoselile, tavanele, canalele de aerisire etc. Pluta acumuleaza de zece ori mai multa caldura decat materialul izolator pe baza de fibra minerala, este rezistenta si are o mare elasticitate.

Vata de lemn

Se gaseste in forma de fabricate usoare din span de lemn de molid care se stampeaza. Placile usoare din vata de lemn sunt disponibile ca placi de constructie, placi pentru astupat porii si elemente de izolare a fatadei. Avand in vedere capacitatea lor redusa de izolare, cel mai des se intrebuinteaza ca suport pentru tencuiala peste alte materiale izolatoare. Izolatiile interioare cu placi din vata de lemn pot fi efectuate dupa un calcul prealabil, fara blocarea vaporilor. Materialul izolator sub forma de placi are o conductibilitate termica relativ redusa, insa prezinta o buna capacitate de a acumula caldura, actionand astfel compensator impotriva oscilatiilor de temperatura.

Lana de oaie

Prin pieptanarea ei, se obtin fibre care sunt transformate in straturi de patura. Acestea sunt dispuse unele peste altele pana se obtine grosimea dorita, iar prin consolidare mecanica se transforma intr-o patura termoizolanta.

 

Articole similare

Proiect de casa 10082012

RL online

Convectoarele mobile

Ema Brumareanu

Casa P + 2E 2809

RL online

Lasă un comentariu