Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

5 idei de amenajare care scot bucataria din anonimat

Solutiile clasice de amenajare a bucatariei atrag atentia tot mai putin si reusesc in mica masura sa personalizeze aceasta incapere. In prezent, decoratorii propun idei nonconformiste si indraznete de amenajare si decorare, iar in randurile urmatoare va prezentam cateva dintre ele.

1. Perete din beton

Finisarea tuturor peretilor din bucatarie cu beton nu este o solutie tocmai buna deoarece creeaza o atmosfera prea rece. Insa o solutie decorativa inedita consta in finisarea unui singur perete sau a unei suprafete, cum ar fi cea de deasupra blatului de lucru. Pentru un aspect ludic, suprafata respectiva poate fi desenata cu creta colorata.

2. Placi ceramice cu modele geometrice

Luminoase, jucause, interesante… Un astfel de finisaj va reprezenta, fara indoiala, punctul de atractie al bucatariei. Modelele geometrice pot fi introduse nu doar prin placi ceramice, ci si prin mozaic sau vopsea.

3. Tabla de scris

Tabla de scris reprezinta o solutie moderna de acoperire si decorare a peretilor deja raspandita. De cele mai multe ori, tabla este utilizata in spatiile de lucru (birou, camere de copii), insa are un efect spectaculos si in bucatarie. La fel ca si in cazul betonului, tabla poate fi desenata sau scrisa (retete, liste de cumparaturi, mesaje etc.).

4. Tapet

Un perete sau o portiune neacoperita cu mobilier poate fi finisata cu tapet cu model vegetal. Fara indoiala, va oferi o pata de culoare unei bucatarii albe, dar si un aspect jovial incaperii.

5. Podea model zigzag

Nu doar peretii pot deveni vedetele bucatariei. Exista solutii interesante si pentru pardoseala, cum ar fi placile ceramice in doua culori diferite, dispuse in zigzag.

 

Sursa foto: http://homemydesign.com

 

 

Articole similare

Locuinta de vis in mijlocul padurii

Alexandra Petraru

Aranjament in gri si lila de Irina Constantin

Ana-Maria Oancea

Greseli de evitat in renovarea podului

VELUX

Lasă un comentariu