Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

5 greseli pe care designerii nu le pot trece cu vederea

Designerii au ochiul format si remarca greselile de amenajare mult mai repede decat ceilalti, insa exista anumite detalii pe care pur si simplu nu le pot trece cu vederea. Si cum fiecare profesionist are propriul lui „punct de fierbere”, iata 5 dintre ele!

Covoare prea mici

Intr-o amenajare, covoarele au un rol un mult mai important decat un simplu element care adauga textura si culoare. Covorul poate fi exact acel obiect care aduce laolalta toate celelalte piese de mobilier, devenind un soi de fundal. In acelasi timp, o carpeta plasata corect poate ajuta la zonificarea unui spatiu mai amplu.

Din pacate, daca regulile nu sunt respectate, covorul, nu numai ca nu are efectul scontat, dar reuseste sa dea un aer haotic. Una dintre greselile majore este sa alegi un covor mult prea mic, lucru care se intampla des deoarece covoarele cu dimensiuni mari pot fi extrem de costisitoare. Exista o solutie pe care o poti aborda atunci cand te gasesti in situatia de a avea un covor prea mic: incearca o suprapunere. Sub covorul preferat adauga un covor mult mai mare, intr-o culoare neutra si dintr-un material mai putin pretios, astfel incat sa te poti incadra in buget.

Decoratiuni care nu sunt fixate la inaltimea potrivita

In general, regula simpla de a monta un tablou este aceea de a-l putea privi direct de la inaltimea ochilor. Pana la urma, ce rost are sa agati un obiect de arta daca nu poti sa-l privesti in toata splendoarea sa?  Ca reper, centrul unui tablou ar trebui pozitionat la circa 1,50 m de nivelul pardoselii.

Mobilier asortat

Desi pare ca achizitionarea unui mobilier tip set este varianta simpla de a te asigura ca locuinta ta va fi frumos amenajata, majoritatea designerilor sunt impotriva acestui obicei. In opinia lor, un set nu face altceva decat sa dea incaperii un aer plat, plictisitor si isi incurajeaza clientii sa opteze pentru piese diferite care, impreuna, sa creeze o atmosfera placuta. Ba mai mult, sugereaza sa aducem mereu un factor de noutate, ceva neasteptat!

Lipsa contrastului

O amenajare ton-sur-ton poate sa aiba un aer rafinat si sa reziste cu brio trecerii timpului, insa multi beneficiari omit sa aleaga piese care sa ofere putin contrast amenajarii. Odata excluse culorile puternice, contrastul trebuie asigurat prin texturi si nuante diferite ale aceleiasi culori de baza. De exemplu, intr-o amenajare pe baza de bejuri si maroniuri, contrastul poate fi dat de aducerea impreuna a mai multor nuante de lemn sau, de exemplu, prin plasarea unui covor in nuante deschise sub o masa de dining realizata dintr-un lemn inchis la culoare.

Perdele prea scurte

Perdelele pot schimba aspectul unei incaperi cat ai zice „design”, insa o draperie montata incorect poate sa schimbe complet situatia. Partea de jos a perdelelor trebuie sa atinga pardoseala, iar galeria trebuie sa fie montata cat mai aproape de tavan. O perdea care sta „in aer” sau matura pe jos, facand falduri inestetice, lasa in urma un aspect neingrijit.

Sursa foto: www.mydomaine.com

Sursa foto: www.pinterest.com

Articole similare

Cabana rustica si prietenoasa cu mediul

Simona Popa

(P) Alege stilul de viaţă sănătos cu Thermomix®

casamea.ro

Creeaza un dormitor vintage in 5 pasi

RL online

Lasă un comentariu