Image default
Home

5 greseli care se fac la vopsirea mobilierului

Cred ca fiecare dintre noi are acasa o piesa de mobilier mai veche, la care nu vrea sa renunte, dar care nu se mai potriveste in ambient. Una dintre cele mai bune solutii o reprezinta vopsirea si reintegrarea ei in decor.

Dulapuri, mese, scaune, console, rame de oglinzi… Teoretic, o multime de piese de mobilier si obiecte pot fi revopsite, actualizate, reutilizate. Din pacate, multi amatori de DIY considera vopsirea mobilierului o actiune foarte usoara si o trateaza cu superficialitate. Asa se explica de ce suprafetele nu sunt netede, iar vopseaua se decojeste. Iata care sunt cele mai frecvente greseli care se fac atunci cand se vopseste mobilierul.

1. Nu se slefuieste/netezeste suprafata ce urmeaza a fi vopsita. E adevarat, pe ambalajul multor vopsele scrie ca suprafata de vopsit nu necesita slefuire, insa rezultatul nu e acelasi. Daca suprafata nu este neteda, utilizeaza un smirghel sau o masina de slefuit, cu viteze variabile.

2. Nu se elimina reziduurile. Acestea se indeparteaza cu o carpa, in nici un caz cu un prosop din hartie.

3. Nu se acorda atentie suprafetelor si colturilor greu accesibile. Pentru ca vopseaua sa patrunda si in astfel de locuri, poti utiliza o mini rola-spuma.

4. Nu se aplica vopseaua corect. Din graba, neatentie sau neindemanare, vopseausa este aplicata gresit, creandu-se astfel bule de aer inestetice.

5. Nu se respecta timpul de uscare. Daca suprafata de vopsit necesita mai multe aplicari, respecta timpul de uscare. In general, trebuie sa existe un interval de minim sase sau opt ore intre aplicari. Astfel, ai siguranta ca stratul anterior este uscat si il poti aplica pe urmatorul.

Articole similare

Parchetul da viata casei tale. SikaBond-52 Parquet si SikaBond-54 Parquet il sustin sa o faca pentru mai mult timp!

casamea.ro

Cum să repari pereţii exteriori ai casei din cărămidă

casamea.ro

Ce trebuie sa stii despre chiuveta de bucatarie

Elena Virlan

Lasă un comentariu