Image default
Amenajari Exterioare

5 flori de catifea pentru o toamna colorata

Inca mai avem solutii de animare, daca nu a gradinii, macar a locuintei. 5 flori cu corole catifelate iti vor aduce buna dispozitie. Textura pufoasa si culorile indraznete vor inveseli numaidecat spatiul, facandu-te sa uiti ca vara a trecut si frigul se apropie cu pasi repezi.

        –   Leonotis leonurus sau Urechia Leului este ideala pentru gradina. Atat coloritul ei cat si dimensiunile la care aceasta poate ajunge cu siguranta te vor impresiona. Prezenta sa impunatoare (poate atinge chiar 3 m inaltime) iti va incanta privirea pana in septembrie. Florile acoperite cu peri portocalii creaza senzatia ca bucati de catifea au fost decupate si atarnate intr-un arbust lemnos.

        –   Celosia sau creasta cocosului, denumire pe care a capatat-o din cauza formei florilor, poate fi crescuta atat in gradina, cat si pe balcon sau in interiorul locuintelor. Este o floare rezistenta la boli si insecte, care iubesc soarele. Ingrijite corespunzator iti vor umple curtea sau locuinta de culoare. Un mic secret pentru a va bucura de flori mari si dese este sa ciupiti primele flori.

        –   Gynura aurantiaca sau ginura este o alta floare cu petale catifelate care-ti va bucura privirea in acest sezon. Are insa si un dezavantaj, si anume mirosul nu tocmai placut al florilor. Ceea ce atrage in mod deosebit sunt frunzele in nuante de violet.

        –   Episcia nu iubeste numai lumina, ci si apa, ca atare aceasta necesita o atentie deosebita, insa, ingrijita corespunzator va da nastere unor flori micute, dar pretioase. Episcia se dezvolta sub forma unei tufe curgatoare, iar frunzele sale carnoase imbracate in peri fini vor deveni centru de interes al gradinii sau al balconului pentru ca se remarca prin mai multe nuante de verde. In ceea ce priveste floarea episciei, daca ai optat pentru un hibrid, atunci cu siguranta vei avea parte de un spectacol cromatic.

        –   Ultima, dar nu cea din urma este floarea de Mullein. Pe langa aspectul sau atractiv ea s-a dovedit si foarte utila in practicile naturiste, in combinatie cu uleiul de masline te scapa de vanatai.

Articole similare

Aspersorul potrivit pentru tot ce este de udat in gradina !

Gardena

Cum organizati corect curtea – partea I

casamea.ro

Sansevieria, o planta rezistenta si placuta

Georgiana Sfarlea

Lasă un comentariu