Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

5 Elemente ce definesc Stilul American

Un spirit optimist, inovator, nostalgic, indraznet…intr-un cuvand, American style.

1. Vintage. Orice obiect antichizat, primit mostenire din mosi-stramosi, este perfect pentru a evidentia stilul american. Americanii tin foarte mult la identitatea si istoria lor, si nu ezita sa evidentieze acest lucru cu orice ocazie. In plus, un element vintage ofera o nota personala decorului. De exemplu, o cuvertura de la bunica pe care sa o expui pe canapeaua din living este o alegere potrivita.

2. Suprapuneri de material si imprimeuri. Aceasta tendinta a plecat de la stilul vestimentar al americanilor si s-a extins, „invadand” ferestrele, paturile, canapelele si asa mai departe. Incearca sa combini diferite materiale, culori si modele pentru un plus de confort.

3. Culorile vii sunt nelipsite din casele americanilor. Ei sarbatoresc fiecare zi cu zambetul pe buze si cu o energie debordanta, antrenata de optimismul pe care culorile vii il transmit. Asadar, indrazneste si abordeaza culori precum roz bombon, verde crud sau albastru intens.

4. Elementele florale sunt precum un laitmotiv in casele americanilor. Ele se regasesc in mai toate accesoriile – cuverturi, perne decorative, fete de masa, tapiterii, draperii etc.- pana si in anumite piese de mobilier, cum ar fi o comoda sau o noptiera. Sau, cel mai simplu mod prin care puteti introduce acest element in interior este chiar un buchet de flori.

5. Confort. Per total, toate aceste elemente trebuie sa transmita un singur lucru: confort. Si nu ma refer aici doar la confortul fizic, ci si la cel emotional, daca putem spune asa. Ne simtim bine in propriul camin atunci cand suntem inconjurati de lucruri dragi, fie primite, fie cumparate pentru ca ne-au inspirat intr-un anumit fel.

Sursa foto: www.countryliving.com

 

Articole similare

Definitia albului imaculat intr-o mansarda suedeza

Georgiana Sfarlea

Cum alegi cea mai buna canapea extensibila si de ce ai nevoie de una

casamea.ro

Intr-un cadru natural desavarsit

Simona Popa

Lasă un comentariu