Image default
Amenajare dormitor Practic

5 culori pentru un dormitor romantic

Cu celebrul Valentine’s Day care ne ajunge repejor din urma, ne-am tot sucit si ne-am tot gandit cam ce culoare ar face un dormitor sa aiba acel aer romantic? Si nu doar de Sfantul Valentin, ci in tot anul, ca doar nu suntem romantici cu pauze, asa-i?

Inainte sa trecem prin paleta de culori, am vrea sa punctam un lucru esential: dormitorul este atat pentru ea, cat si pentru el. Nu te arunca excesiv la floricele, inimioare si danteralii, dar nici la elemente prea masculine. Trebuie gasit un echilibru care sa-i faca confortabili pe amandoi.

Alb si pasteluri

O combinatie aerisita de alb si cateva pasteluri discrete dau unui dormitor acel romantism diurn, generat de multa lumina naturala filtrata. Secretul este sa controlezi nuantele pastelate, considerate in general feminine, si sa nu plusezi cu alte accesorii din aceeasi sfera. Incearca elemente de decor neutre, pe alocuri usor masculine.

Negru

Daca despre alb am zis ca reprezinta un romantism pe timp de zi, negrul este prima alegere pentru ideea de „sexy”. Mentine decorul intr-o zona neutra, usor high-class. Pentru negrul absoarbe lumina si nu o reflecta, asigura-te ca dormitorul primeste destula lumina pe timpul zilei, pentru a nu avea parte de o camera excesiv de intunecata.

Daca vopseaua neagra aplicata pe pereti nu este tocmai stilul tau, incearca sa aduci nonculoarea la nivelul pardoselii, de exemplu printr-o dusumea vopsita negru si mobilier in aceeasi culoare. Opteaza pentru pereti albi si bucura-te de un decor rafinat si romantic.

Maro-uri si texturi de piatra si lemn

Putine lucruri sunt mai romantice ca o cabana simpla la munte, cu un foc arzand in semineu si cateva paturi sa tina de cald. Daca poti recrea aceasta imagine in dormitor, atunci romantismul este asigurat pe toata perioada anului! Farmecul lucrurilor simple, aproapiate de natura, isi spune mereu cuvantul.

Nuante de rosu

Insistam pe cuvantul „nuante”. Nu prea ti-am recomanda sa incerci pereti intr-o culoare de rosu primar, efectul poate fi contrar pornirii tale romantice. In schimb, poti incerca un roz zmera sau un rosu rubin, in functie de directia pe care vrei sa o dai camerei.  

Oranj, caramel

Tonurile de oranj vibrant pana la caramel dau mereu caldura unui spatiu si se potrivesc de minune cu tonurile mai inchise de lemn. Poti sa pastrezi un decor neutru sau sa optezi pentru un stil de inspiratie orientala. Orice ai alege, camera de dormit va deveni primitoare – un loc mai mult decat potrivit pentru imbratisari cu mult suflet.

Sursa foto: www.houzz.com

Sursa foto: www.design.walkabye.com

Articole similare

Scara interioara ca element deco

Laura Ilica

Renovarea unei bai cu rezultate surprinzatoare

Elena Virlan

Pereti de sticla in interiorul casei tale

casamea.ro

Lasă un comentariu