Image default
Amenajari Exterioare Balcon si terasa

37 de interioare: Inspiratie pentru camera adolescentelor

Oricat de mult ne-am inchipui ca “noi stim mai bine”, niciodata nu le vom convinge ca asa este. Cel mai indicat este sa o lasati sa va contureze cateva dintre ideile ei si apoi sa adaptati camera in functie de nevoi si de spatiul pe care il aveti la dispozitie.

Camerele adolescentelor trebuie sa fie in primul rand practice si cu o personalitate puternica “dupa chipul si asemanarea” fiicei dumneavoastra. Piesele de mobilier obligatorii sunt patul, biroul si spatiul de depozitare. Acestea, insa, trebuie sa formeze un intreg si nimic din ce exista in camera nu trebuie sa faca nota discordanta.

Decoist.com ne propune o serie de dormitoare pentru adolescente ca sursa de inspiratie. Numitorul comun al propunerilor este culoarea. Toate camerele sunt marcate fie de alb imaculat sau de culori puternice, tari si cu elemente de surpriza realizate prin accesorii sau decoratiuni atipice.

Nu uitati de unul dintre cele mai importante aspect pe langa utilizarea eficienta a spatiului, si anume, reliefarea pasiunilor fiecareia. Fie ca e muzica, geografie, pictura, animale, sport, etc – pasiunile fetei trebuie sa fie sustinute si sa denote ca sunteti mandri de ea. Decorati cu note muzicale, cu un glob pamantesc, cu sportivii preferati, sau cu orice isi doreste.

Un alt lucru de care este bine sa tineti cont este iluminatul acestei camere. De preferat ar fi ca lumina sa fie naturala. Geamurile mari orientate spre sud-est sunt o solutie foarte buna, insa daca spatiul nu va permite atunci ganditi un sistem de iluminat care nu se rezuma la banala plafoniera sau la cateva aplice. Iluminati cat mai bine zona de lucru si incercati sa aduceti o lumina cat mai calda si linistitoare in regiunea patului. 

Articole similare

Fitness intr-un spatiu cu design vizionar

casamea.ro

Ghivece inedite (partea a II-a)

Geanina Bica

10 verande pe placul tuturor

Catalina Coca

Lasă un comentariu