Image default
Home

3 tipuri de parchet potrivite pentru spatiile umede

Parchetul se numara printre finisajele care se pot integra usor in orice tip de amenajare: clasica, moderna, futurista, vintage sau rustica. Daca in ceea ce privese stilul si finisajul nu sunt probleme, nu acelasi lucru se poate spune si despre rezistenta la umiditate.

In unele spatii nu se poate monta orice tip de parchet. Si aici ne referim la bucatarie, baie, spalatorie, balcon sau terasa. Daca parchetul se afla permanent in contact cu un spatiu umed poate dezvolta dedesubt mucegai si bacterii. Pentru a evita astfel de situatii, alege un parchet special conceput pentru spatii umede.

Citeste si: Ce tip de parchet este mai avantajos

Parchet pietrificat

Este creat special pentru baie si alte spatii umede. Inovatia consta in compactarea compozitiei pe straturi, precum si intr-o garnitura ce permite etansarea placilor dupa montaj.

Parchet stratificat

Este foarte bine uscat, iar dispunerea straturilor compactate nu-i permite umezelii sa lucreze in timp. Stratul de uzura poate fi slefuit si lacuit ulterior. 

Parchet triplustratificat din bambus

Este rezistent la umezeala si recomandat in incaperi ca baie si bucatarie. Lemnul de bambus rezista mai bine la conditii de umiditate crescuta datorita densitatii si elasticitatii.

 

Articole similare

Parchetul vechi poate straluci din nou

revista Domus Util

Accesorii si electrocasnice care inveselesc bucataria

Catalina Coca

Fii creativ: ce poți face din paleții reciclați

Sânziana Iaru

Lasă un comentariu