Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

3 tipsuri pentru alegerea sistemelor de umbrire

Sistemele de umbrire pentru ferestre trebuie alese in functie de mai multi factori, ce tin de latura practica, dar si de estetica incaperii.

Ca sa asiguri un aspect unitar unui spatiu, trebuie sa tii cont de stilul general adoptat. De exemplu, intr-o incapere in stil rustic nu se vor integra bine jaluzelele moderne, la fel cum intr-o incapere al carei decor este compus din elemente moderne si minimaliste nu isi au locul perdelele si draperiile.

Citeste si: Cum iei dimensiunile perdelelor si draperiilor?

Apoi, trebuie sa iei in calcul cromatica fiecarei incaperi. Daca finisajele si mobilierul sunt neutre, atunci poti dinamiza spatiul cu perdele in culori contrastante. Daca insa finisajele si mobilierul au culori puternice, perdelele sau draperiile trebuie alese in tonuri mai discrete, pentru a tempera atmosfera.

Citeste si: 6 greseli care se fac la montarea perdelelor si draperiilor

Nu in ultimul rand, trebuie sa tii cont dimensiunile incaperii. Intr-o camera mica sunt indicate accesoriile cu imprimeuri discrete (mai ales daca incaperea are un aspect aglomerat). Dimpotriva, intr-o camera mare, poti opta pentru sisteme de umbrire cu imprimeuri supradimensionate si/sau in culori inchise.

Articole similare

Ingrijirea corecta a finisajelor din placi ceramice

Ana Mincu

Casă eficientă energetic: 7 pași pentru o locuință prietenoasă cu mediul

comunicat de presa

Casa completa

RL online

Lasă un comentariu