Image default
Amenajari Interioare

3 sugestii de personalizare a bailor

Rolul pe care il joaca finisajele si obiectele sanitare intr-o baie nu poate fi contestat, mai ales daca acestea sunt de calitate si prezinta un design spectaculos. Insa acest spatiu dobandeste personalitate si prin alte elemente, cum ar fi accesoriile, obiectele de decor sau combinatiile inedite de culori.

Tapetul, o alegere indrazneata

Pe langa faptul ca „imbraca” frumos peretii unei bai, tapetul ii ofera acestei incaperi un aer distinct, scotand-o din anonimat. Adevarul e ca putine persoane aleg acest tip de finisaj in spatii umede, precum bucatariile si baile. Si asta pentru ca peretii sunt stropiti, expusi la umezeala si variatii mai mari de temperatura. Tapetul se poate utiliza in aceste conditii daca este fabricat dintr-un material care prezinta rezistenta la umezeala si daca este montat, de pilda, pe peretele opus celui cu cada sau cabina de dus. Cel mai recomandat tapet pentru baie este cel din vinil, superlavabil.

Culori tari, contraste puternice

Printre lucrurile care ne reprezinta se numara si culorile. Daca ai o personalitate mai impunatoare, probabil te vei orienta catre culori tari si contraste puternice, cum ar fi alb-negru-rosu pentru finisaje. In acest context, accesoriile si textilele vor juca un rol secundar. Poti aduce un plus de originalitate intr-o baie si prin folosirea unor combinatii de culori mai putin abordate, cum ar fi mov pentru pereti si verde pentru pardoseala.

Textile cu imprimeuri spectaculoase

Perdelele si draperiile sunt mai putin intalnite in salile de baie, insa efectul lor intr-un astfel de spatiu este cu totul surprinzator. Poti recurge la perdele cu imprimeuri reprezentand flori, dungi sau, in functie de stilul de amenajare a baii, poti utiliza materiale vaporoase, cu pattern-uri discrete, delicate.

Personalizarea baii se poate realiza si prin introducerea in decor a obiectelor care, in mod normal, nu sunt destinate bailor, cum ar fi diverse piese de mobilier (masute, scaunele, comode etc.), obiecte decorative supradimensionate etc.

Articole similare

In Bucuresti: apartament de 52 de mp decorat in stil vintage

casamea.ro

Un complex rezidential spatios si eco

Alexandra Petraru

Trucuri pentru a obtine un hol primitor

casamea.ro

Lasă un comentariu