Image default
LifeStyle

3 sfaturi de depozitare a fructelor si legumelor

Indiferent ca sunt consumate proaspete, ca sucuri sau gatite, fructele si legumele nu lipsesc din frigiderele noastre in perioada verii. Modul in care sunt pastrate cruditatile este adesea ignorat, insa are o importanta majora. Iata trei sfaturi utile!

1. Puneti fructele si legumele in frigider (sau in alt spatiu de depozitare) fara a le spala in prealabil deoarece umiditatea favorizeaza aparitia bacteriilor. Fructele si legumele trebuie spalate inainte de a le manca sau gati.

2. Depozitati fructele si legumele in recipiente sau pungi in care intra aerul. Multe persoane pun fructele si legumele in folii alimentare sau in pungi din plastic pentru a le mentine intr-un mediu steril. Aceasta practica este o greseala deoarece fructele si legumele au nevoie de aer.

3. Depozitati separat fructele si legumele. Nu conteaza ca vreti sa le pastrati in frigider, in camara sau in bucatarie. Specialistii afirma ca unele fructe si legume emana etilena (un gaz incolor si inodor care are rolul de a stimula coacerea). Daca acestea sunt depozitate la un loc cu alte fructe si legume, etilena emanata le va grabi coacerea si celor din jur si le vor altera mai devreme. Printre fructele care produc cea mai mare cantitate de etilena se numara: merele, caisele, piersicile, pepenele galben, smochinele. Din categoria legumelor care nu trebuie sa intre in contact cu fructele care degaja etilena se pot mentiona: broccoli, castrevetii, conopida, morcovii, ardeii grasi, legumele cu frunze si unele verdeturi, cum ar fi patrunjelul.

Citeste si: Solutii practice pentru depozitarea alimentelor

Articole similare

Arta murala din noroi, minunata si efemera

Madalina Constantin

Tarta cu ciocolata: desertul rapid si delicios de weekend!

casamea.ro

Baclava

de la cititori

Lasă un comentariu