Image default
Amenajari Exterioare Balcon si terasa

3 reguli de amenajare a bailor de copii

Baile de copii par simplu de amenajat, insa de cele multe ori nu se respecta cerintele de baza. Iata 3 reguli importante!

1. Functionalitate

In baile de copii, mobilierul trebuie sa fie practic, dar adaptat varstei. Dulapurile cu sertare inalte sau scaunele grele nu ii sunt de niciun ajutor micutului. Piesele de mobilier trebuie sa fie mici, usoare si accesibile. In ceea ce priveste obiectele sanitare, sunt preferate modelele subdimensionate, pe care copilul le poate utiliza singur. In caz contrar, este indicat un taburet sau o scarita care sa ii permita accesul la chiuveta si restul utilitatilor.

2. Siguranta

Un aspect foarte important al amenajarii este gradul de siguranta pe care il ofera elementele de decor. Obiectele grele, voluminoase, cu colturi sau din sticla reprezinta un real pericol pentru prichindei. Acestea trebuie eliminate sau amplasate in locuri la care micutii nu pot ajunge. De asemenea, produsele de spalat si de ingrijire trebuie depozitate in dulapuri cat mai inalte, astfel incat sa nu existe posibilitatea ca cei mici sa ajunga la ele.

Citeste si: 10 bai colorate pentru baia copilului

3. Culoare

Intr-o baie anosta si rece, copiii nu vor sta prea mult. Prin urmare, sunt indicate finisaje in culori deschise si cu modele hazlii. De asemenea, in locul unor accesorii obisnuite, se pot alege altele cu modele haioase, care sa ii inveseleasca pe copii. Absenta acestor elemente poate fi suplinita cu ajutorul unor decoratiuni colorate si vesele. 

Articole similare

Sugestii de amenajare pentru biroul de acasa

casamea.ro

35 de idei de design pentru băi contemporane

Elena Virlan

O terasa senzationala

Laura Ilica

Lasă un comentariu