Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

3 modalitati de extindere a livingului

Un living spatios si luminos este visul multor proprietari de apartamente de bloc. Cei care nu se numara printre norocosi, pot mari suprafata livingului astfel incat sa beneficieze de acelasi confort. Iata cateva solutii.

1. Includerea balconului in spatiul util al livingului este una dintre cele mai intalnite operatiuni de marire a acestei incaperi. Actiunea se poate face prin eliminarea totala sau partiala a peretelui care separa balconul de living. In acest caz, o etapa importanta o constituie cea a hidro si termoizolarii balconului, ce include obligatoriu peretii, tavanul si pardoseala. Daca aceasta actiune nu se realizeaza complet si corect (de exemplu, se omite izolarea tavanului sau a podelei), vor exista mereu probleme, cum ar fi cea a igrasiei. O problema care poate sa apara este aceea a diferentei de nivel intre balcon si living. In aceste conditii, este necesara turnarea unei sape in balcon, urmata de finisarea ei.

Dupa redimensionarea livingului prin integrarea balconului, caloriferul existent s-ar putea sa nu mai faca fata noului spatiu. In acest caz, trebuie sa apelezi la un specialist care sa faca un calcul termic pentru a determina capacitatea de incalzire a vechiului calorifer si daca acesta trebuie inlocuit cu unul mai mare. O alta solutie o reprezinta montarea unui calorifer in balcon.

2. Unirea holului cu livingul sau a livingului cu bucataria reprezinta o alta solutie la care se apeleaza adesea. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, este important ca peretele la care se renunta sa nu faca parte din structura de rezistenta.

3. Extinderea livingului prin mutarea unui perete se numara, de asemenea, printre solutiile gasite de proprietari. In acest caz, marirea livingului se face prin micsorarea unuia dintre dormitoare sau, mai rar, a bucatariei.

Articole similare

LifeStyle Mures

RL online

4e31

RL online

Supliment ADMITERE AUGUST

RL online

Lasă un comentariu