Image default
Home

3 avantaje ale pardoselilor din imitatii

Se poarta imitatiile de orice fel, iar in designul interior nu fac exceptii, mai ales la capitolul finisaje. Insa mai putin cunoscute sunt rationamentele care stau in spatele alegerii unor materiale care le imita pe altele.

Se pare ca pardoselile sunt in top in ceea ce priveste imitatiile: placi ceramice care imita parchetul, placi de gresie care imita piatra naturala, parchet laminat care imita parchetul din lemn masiv si lista poate continua.

Iata care sunt principalele avantaje ale pardoselilor din imitatii:

Citeste si: Pardoseli din piatra naturala vs. artificiala

Avantaje financiare

Aproape intotdeauna, imitatiile sunt mai ieftine decat materialele originale. Prin urmare, atunci cand bugetul nu le permite proprietarilor (parchet din lemn masiv, de exemplu) aleg o varianta mai economica, si anume parchetul laminat.

Avantaje de ordin decorativ

Materialele de finisaj contribuie semnificativ la definirea stilului de amenajare. Sa luam ca exemplu piatra naturala. Ei bine, pentru multi proprietari de case si apartamente, acest material este destul de incomod sau mai greu de procurat, astfel ca aleg placi ceramice care imita piatra pentru a obtine decorul dorit.

Citeste si: Care sunt calitatile tehnice ale gresiei

Avantaje practice

Anumite tipuri de pardoseli se intretin mai usor si sunt mai rezistente decat altele. De pilda, gresia se intretine mult mai usor decat orice tip de parchet. Asta face ca in anumite incaperi (mai ales in holul de la intrare) sa fie preferat acest tip de finisaj. Pentru a pastra aspectul unitar al locuintei, multi proprietari aleg parchet in spatiile mai putin pretentioase (living, dormitor) si gresie care imita parchetul in spatiile umede (bucatarie, baie) sau in cele care suporta trafic intens (holurile).

Citeste si: Ce tip de parchet este mai avantajos

 

Articole similare

Idei pentru a recicla obiectele vechi de acasă

Alina Boicu

Peretele de interes dintr-o cameră

casamea.ro

Tamplaria pentru ferestre

Elena Virlan

Lasă un comentariu