Image default
Amenajari Exterioare

25 de modele de garduri din lemn

Gardurile se numără printre elementele necesare şi practice ale grădinii, dar care contribuie şi la estetica spaţiului exterior. Aşadar, este firesc să îţi doreşti un model de gard cât mai atractiv pentru curtea sau grădina ta.

Dintre diversele tipuri de materiale folosite la confecţionarea gardurilor, lemnul reprezintă un material foarte versatil. Pe lângul rolul principal de separare a diverselor zone ale grădinii, un gard din lemn are diverse utilizări practice, cum ar fi: asigură intimitate familiei, oferă siguranţă copiilor şi animalelor de companie, diminuează zgomotele şi viteza vântului. Într-o grădină în care sunt cultivate plante sau legume fragile, un gard înalt şi solid din lemn le protejează de vântul puternic.

Totodată, lemnul poate fi prelucrat în nenumărate moduri astfel încât să rezulte garduri cu design atrăgător, care să contribuie la personalizarea curţii sau grădinii. De asemenea, lemnul poate fi combinat cu alte materiale (cum ar fi piatra sau betonul) pentru a obţine garduri inedite, care să ofere o notă de originalitate grădinii, sau pot fi vopsite/pictate pentru a anima sau colora curtea interioară.

Dacă ai decis să optezi pentru un gard din lemn, poţi găsi o reală sursă de inspiraţie în colecţia noastră de garduri din galeria foto. Cele mai multe dintre aceste modele se pot realiza uşor, cu buget mic.

Sursa foto:

http://livedan330.com/

www.architectureartdesigns.com

 

Articole similare

Mix de finisaje intr-un decor indraznet

casamea.ro

Sezlong, leagan sau hamac?

Elena Virlan

Solutii de amenajare pentru un balcon mic

Catalina Coca

Lasă un comentariu