Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

24 de camere in 32 mp

Ei bine, daca ar avea 24 de camere atunci nu s-ar mai numi garsoniera, ar fi o adevarata vila!

Un architect din Hong Kong, Gary Chang, a reusit sa amenajeze un spatiu de 32 mp, astfel incat functiunile diferitelor camere se regasesc intr-una singura.

Cum a reusit?

Aceasta casa ascunde numeroase surprize! Peretii mobili i-au oferit posibilitatea de a-si creea o biblioteca, un dining, o bucatarie, un bar, o camera de zi si chiar o spalatorie.

In zona de dormit are un pat care ziua este camuflat de un perete. va mai amintiti de paturile din camin?, pe acelasi principiu functioneaza. In timpul zilei, spatiu ocupat noaptea de pat este luat de o canapeluta.

La fereastra, in afara perdelei traditionale, a optat si pentru o jaluzea mata alba, care in majoritatea timpului este stransa sub forma unui rulou. Rolul ei nu este pur decorativ sau pentru a-l feri de ochii indiscreti. Aceasta impreuna cu un proiector, transforma incaperea intr-o sala de cinema. Cand are chef sa vada un film bun cu prietenii, nu trebuie decat sa traga de un snurulet si voila, propriul ecran.

Pe peretele perpendicular cu fereasta si-a amenajat o bucatarie ce ii asigura tot confortul. Aceasta este ascunsa dupa un perete mobil care, in momentul in care arhitectul nostru doreste sa-si faca o cafea sau o punga de popcorn la cuptorul cu microunde, se deplaseaza spre centrul incaperii, oferindu-i spatiul de care are nevoie.

Pe acelasi perete, pe partea dinspre bucatarie are o intreaga biblioteca mai mult decat generoasa, ce se desfasoara pe toata suprafata acestuia.

Al doilea dormitor a fost amenajat in baie. Cada, cand nu este folosita este acoperita de o saltea confortabila si de o lenjerie draguta.

Greu de crezut?, dar o astfel de locuinta chiar este exista.

 

Articole similare

Jaluzelele, o solutie moderna de acoperire a ferestrelor

Elena Virlan

Feng shui pentru hol si living

Ion Diamandi

Atmosfera magica intr-o casa cottage

Elena Virlan

Lasă un comentariu