Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

20 de pergole fascinante

Pergola este o constructie usoara care se realizeaza in interiorul gradinii. De regula, pergolele sunt formate dintr-o serie de grinzi din lemn sustinute de siruri de coloane sau stalpi pe care se intind plantele decorative agatatoare.

Desigur, variantele moderne includ si alte materiale, cum ar fi beton, fier forjat sau piatra. Daca marimea pergolei este conditionata de marimea gradinei si spatiul disponibil, materialele si designul sunt strans legate de stilul de amenajare al gradinii si arhitectura casei.

Astfel, exista pergole clasice, moderne, romantice, vintage si lista poate continua. In gradinile moderne si contemporane, pergola se indeparteaza uneori de functia sa primordiala, reprezentand mai mult un element de design al gradinii, un spatiu de relaxare sau de socializare (living, dining sau bucatarie in aer liber).

De asemenea, in unele cazuri este greu de stabilit daca o constructie auxiliara a casei este pergola sau terasa deoarece constructia respectiva joaca mai multe roluri: ofera intimitate, umbra, dar si suport pentru plantele agatatoare.

Indiferent de ideea care sta la baza acestei constructii, pergola reprezinta un frumos punct de atractie pe timpul verii, asa ca nu ar trebui sa lipseasca din nicio gradina spatioasa. Priviti imaginile si va veti convinge singuri!

 

 

 

Sursa foto: www.pinterest.com

 

Articole similare

Amenajarea unei locuinte mici

Daniela Stefan

P + 1E 0316

RL online

Prima Casa 2 mai asteapta

RL online

Lasă un comentariu