Image default
Home

20 de idei de design pentru tavan

Tavanul reprezinta un element arhitectural cu un rol important in estetica unui interior Cu toate acestea, putini proprietari ii acorda importanta cuvenita atunci cand isi construiesc casa.

De fapt, tavanul este unul dintre cele mai puternice elemente ale arhitecturii interioare care stabileste si consolideaza designul incaperilor. Prin urmare, modul in care sunt realizate aceste suprafete determina estetica spatiului si experienta pe care o traiti in ele.

Citeste si: Totul despre tavanul fals

Totodata, plafoanele sunt mesageri de lumina naturala si artificiala intr-un spatiu. Altfel spus, schema de iluminat trebuie integrata in tavan in asa fel incat sa se obtina efecte estetice si functionale.

Potentialul ascuns al unui plafon consta in multiplele posibilitati de imbinare a materialelor, texturilor si culorilor, care subliniaza stilul de amenajare abordat. Un element important sunt detaliile arhitecturale care pot fi create pe tavan pentru a accentua tema decorativa a spatiului.

Citeste si: 25 de tavane cu personalitate

Tavanele pot fi realizate din lemn (cu sau fara grinzi), beton sau beton aparent, sticla etc. Se practica si asocierea unor materiale diferite, cum ar fi lemn si sticla, pentru a asigura o identitate arhitecturala puternica.

Nu in ultimul rand, se pot crea ferestre in tavan (mai ales in cazul celor de la mansarda) pentru a obtine lumina naturala din abundenta, dar si un aspect inedit al spatiului.

Citeste si: Dungile – un finisaj surprinzator pentru tavan

In galeria foto va oferim 20 de modele de tavan in stiluri diferite si realizate din materiale diferite, care va pot inspira in alegerea celei mai potrivite variante pentru casa dvs.

Articole similare

Cum sa alegi perdelele potrivite pentru casa ta

Simona Gheorghe

DYI: 3 idei de folosire a betonului pentru a crea decoratiuni de gradina

Madalina Constantin

Decoraţiuni de Crăciun din materiale reciclabile

casamea.ro

Lasă un comentariu