Image default
Amenajari Exterioare Balcon si terasa

20 de idei de amenajare a unui balcon mic

Balconele apartamentelor de bloc sunt mai mult decat niste simple spatii suplimentare. Cum cele mai multe dintre ele au suprafete mici, fiecare centimetru conteaza, iar amenajarea lor impune mai multa atentie si ingeniozitate decat in cazul altor incaperi.

Un plan de amenajare coerent, putina inspiratie si un buget modest pot transforma balconul intr-un spatiu cu personalitate, dar si intr-un loc de refugiu perfect. Sursele de inspiratie din reviste sau de pe Internet sunt binevenite deoarece poti prelua multe idei pe care sa le combini in asa fel incat sa obtii un decor atragator, dar totodata personalizat.

Daca nu stii cum sa amenajezi balconul, te poti ghida dupa urmatoarele aspecte. Care este rolul balconului? Va fi un spatiu de relaxare, de socializare sau de depozitare? Ce stil de amenajare te reprezinta sau ce stil a fost adoptat in amenajarea apartamentului? Balconul reprezinta o extindere a livingului sau un spatiu distinct? Acestea sunt aspecte esentiale pe care trebuie sa le iei in calcul atunci cand concepi planul de amenajare. In caz contrar, risti sa creezi o amenajare care sa nu serveasca pe deplin nevoilor tale.

Exista tendinta, nejustificata de altfel, de a fi zgarciti cu texturile si culorile atunci cand vine vorba de amenajarea balconului. Insa tocmai acestea ofera distinctie acestui spatiu. Joaca-te cu materialele, texturile, culorile si elementele decorative astfel incat sa creezi un sanctuar personal.

Finisajele, mobilierul, accesoriile pentru ferestre, plantele, decoratiunile, gadgeturile etc. si modul in care acestea sunt imbinate contribuie la crearea unui decor pretios intr-un balcon mic. Nu uita de iluminatul artificial, care ajuta nu doar la iluminarea spatiului pe timpul noptii, ci si la crearea unei atmosfere intime sau romantice.

In galeria foto vei descoperi 20 de balcoane mici amenajate in stiluri si culori diferite, care te pot ajuta in gasirea celei mai bune solutii pentru amenajarea balconului tau. Succes!

Articole similare

Gradinaritul in luna ianuarie

casamea.ro

Cum sa cresti un lamai dintr-un sambure

Madalina Constantin

Trucuri pentru un hol mai mare şi mai primitor

Lucia Lazar

Lasă un comentariu