Image default
LifeStyle

2 in 1: Joc pentru copii si finisaj interactiv de perete

Orice parinte care a amenajat camera copilului s-a lovit de urmatoarea dilema: ce sa puna pe peretele camerei? O pictura cu printese daca bebelusul este fetita? Stickere cu masinute in caz contrar? Noi iti sugeram ceva cu totul nou care va ajuta si la dezvoltarea creativitatii celui mic.  

Principalul motiv pentru care se depune atat de mult efort pentru finisarea peretilor celor mici este acela ca elementele din jurul copilului pot sa-i dezvolte creativitatea, fie ca se poate sau nu interactiona cu ele. De exemplu, un perete pictat cu un peisaj dintr-o padure luxurianta ii va strani curiozitati despre natura, un plafon cu un cer instelat poate sa-i deschida apetitul pentru astronomie, si asa mai departe.

Case colorate din lemn, construite printre nori

Propunerea noastra este Sky Villages (autor James Paulis), un joc/ decor interactiv pentru perete cu ajutorul caruia copilul poate sa construiasca localitati tridimensionale printre nori. Sa nu crezi ca am luat-o razna sau iti povestim despre un joc pe calculator. Instalatia este realizata din lemn si cateva piese din metal.

Piesele tip nor sunt fixe, iar sistemul lor de prindere are si rol de spatiu de depozitare. Norii sunt albi, alcatuiti din bucati suprapuse de lemn, si mascheaza un suport asemanator unui sertar unde se pot tine casutele orasului. Suporturile au adancimi diferite, dand astfel o dimensiune mai dinamica peretelui pe care sunt montate.

Pe langa nori, pe perete vor fi montate, din loc in loc, cateva casute din lemn, amplasate cu susul in jos si avand la partea superioara niste bare de metal. Casele din sertare au atat bare de metal, cat si orificii pe dimensiunile barelor. Asemanator unui joc de Lego, jocul incurajeaza copiii sa puna casa pana realizeaza un oras – musuroi din astfel de casute din lemn.

Un puzzle tridimensional pentru creativitatea copilului

Pe langa faptul ca arata extraordinar, acest joc este menit sa incurajeze creativitatea, gandirea orientata inspre solutii si gandirea tridimensionala, toate acestea stimuland mintea si imaginatia unui copil. Vorbim, asadar, despre o unealta de educatie, in plus fata de capacitatea lui Sky Villages de a fi atat joc, cat si finisaj de perete pentru camera copiilor.

Daca aceste avantaje nu v-au convins in totalitate, jocul interactiv mai are cateva mici plusuri: este foarte colorat, fiind astfel capabil de a atrage atentia copilului. In plus, daca esti ecologist sau daca vrei sa-ti educi copilul in acest spirit, afla ca Sky Villages este realizat in totalitate din lemn de brad reciclat.

Noi speram sa vedem din ce in ce mai multe astfel de jocuri / instalatii in camerele copiilor din Romania. Daca ti-am deschis apetitul, lasa-ne un mesaj. Mai avem o multime de idei!

Sursa foto: www.design-milk.com

Articole similare

Fara dungi, urme si dare pe geamuri

Elena Turcu

Securitate pentru casa

Ion Diamandi

Prajitura cu nuci

de la cititori

Lasă un comentariu