Image default
Amenajari Exterioare

15 modalitati de a personaliza gradina cu pietris

Amenajata corespunzator, gradina poate fi transformata intr-un veritabil loc de relaxare. Daca petreceti mult timp acasa, atunci va sugeram sa acordati o atentie sporita cosmetizarii gradinii, pentru a va bucura de un spatiu de relaxare atragator.

Exista multe modalitati de a amenaja si personaliza gradina, plantele fiind unul dintre principalele “ingrediente”. Din pacate, acestea au nevoie de timp pentru a creste si dezvolta. In aceste conditii, rolul principal revine elementelor decorative.

Citeste si: Design pentru gradina: 10 idei cu stil

Pietrisul este un material accesibil si foarte ofertant in ceea ce priveste posibilitatile de utilizare. De exemplu, anumite arii ale gradinii pot fi acoperite cu pietris, pentru a fi folosite ca zone de tranzit, de joaca sau relaxare. De asemenea, cu ajutorul pietrisului pot fi create diverse forme geometrice (cercuri, romburi) care sa completeze designul gradinii.

Citeste si: 15 modalitati de a decora copacii din gradina

O alta modalitate de a valorifica pietrisul consta in utilizarea sa la realizarea aleilor, mai ales daca acestea sunt inguste. Aleile din pietris se integreaza foarte bine atat intr-o gradina rustica sau vintage, cat si in una moderna.

Citeste si: Ce puteti face cu uneltele de gradinarit vechi

Alte locuri in care puteti utiliza pietrisul ar fi: marginea piscinei, in jurul copacilor, in jurul fantanilor arteziene. Nu in ultimul rand, pietrisul poate juca un rol strict decorativ (pus in vase mari din metal sau din sticla, ca suport pentru alte decoratiuni).

In galeria foto veti descoperi si alte idei interesante de utilizare a pietrisului in amenajarea gradinii.

Articole similare

Cum faci o gradina mica sa para mai mare

Elena Virlan

Ghivecele din panza, moderne si practice

Georgiana Sfarlea

Materiale naturale intr-o baie relaxanta

Elena Virlan

Lasă un comentariu