Image default
Amenajari Interioare

15 dormitoare fascinante decorate cu tapet

Tapetul reprezinta una dintre cele mai interesante modalitati cu care se poate decora si personaliza un dormitor. Un alt motiv pentru care merita luat in calcul este calitatea sa de a nu se demoda in timp, facand fata cu brio trendurilor actuale in materie de finisaje.

Tindem sa credem ca dormitoarele finisate cu tapet sunt mult mai calde si primitoare. Acest finisaj aduce un plus de sarm incaperilor, putand completa armonios paleta cromatica. Tapetul se alege in functie de stilul ales si tema care sta la baza conceptului de amenajare. De exemplu, intr-un dormitor tineresc si fresh este recomandat un tapet in culori deschise, cu imprimeuri vesele, din sfera vegetala sau ludica. Dimpotriva, intr-un dormitor clasic, este mai indicat un tapet cu dungi sau cu imprimeuri discrete.

De regula, tapetul este folosit la decorarea peretilor din rationamente estetice, dar acest tip de finisaj are si suficiente calitati practice si tehnice. De exemplu, un tapet in nuante foarte deschise poate oferi luminozitate unui dormitor in care patrunde putina lumina naturala, dupa cum poate aduce o pata de culoare intr-unul utilat cu mobilier sau accesorii albe. Pe de alta parte, tapetul poate spori vizual inaltimea/marimea/adancimea incaperii sau o poate diminua. Nu in ultimul rand, pe un perete acoperit cu tapet in culori mai inchise va fi mai putin vizibila murdaria decat pe un perete zugravit in alb.

In galeria foto iti oferim o selectie de 15 dormitoare fermecatoare care te pot convinge sa alegi tapetul la urmatorul proces de renovare.

Articole similare

Efecte spectaculoase in décor

Laura Ilica

Apartament de vis, mic si optimist

Georgiana Sfarlea

Bucura-te astazi de confortul vietii de apoi!

Elena Turcu

Lasă un comentariu