Image default
Practic

15.000 de euro pentru o transformare completa

Acesta era deja finisat, asa ca au apelat la designerul Alexandra Zabunov pentru a-i ajuta sa aleaga mobilierul. In cele din urma insa au ajuns sa modifice complet locuinta.

Proprietarii au contractat apartamentul in stadiul de proiect, in 2007, si l-au primit integral finisat in decembrie 2008. Decizia de a cumpara o locuinta in cadrul acestui complex au luat-o nu numai datorita facilitatilor oferite, ci si datorita faptului ca mai multi prieteni de-ai lor se mutasera aici, formand o mica comunitate. Cei doi au luat legatura cu designerul Alexandra Zabunov in iunie 2009, la recomandare unei cunostinte.

Planul initial era acela de a-i consilia in alegerea mobilierului si a accesoriilor decorative. Dupa prima discutie insa si-au dat seama ca-si doreau un apartament mai luminos. Si cum in aceasta privinta finisajele au un mare cuvant de spus, Alexandra le-a sugerat sa schimbe parchetul pentru a obtine efectul dorit. Asa au ajuns la… santier. Au modificat culoarea peretilor, au creat efecte decorative cu ajutorul vopselei, au schimbat finisajul pardoselii si au construit o insula in zona destinata bucatariei.
Idee! – Daca vrei sa decorezi peretele gol de deasupra canapelei, o poti face intr-un mod original. Alexandra a ales sa aplice pe acesta flori stilizate de la Umbra, pe care le-a comandat online, la pretul de 25 euro/cutie.

Cea mai mare investitie a constituit-o parchetul stratificat – aproximativ 7.000 euro. Pentru restul amenajarii, proprietarii au cautat lucruri de buna calitate la preturi cat mai accesibile. In cazul mobilierului, o solutie au fost discounturile oferite de European Heritage prin outletul din Targoviste. De aici au achizitionat canapeaua (pentru care au comandat o husa de schimb intr-o culoare mai potrivita amenajarii si mai rezistenta), biroul si scaunul din living, luate la jumatate de pret, bufetul din dining si o parte din scaune. Si pentru biblioteca de 8 m lungime, realizata la comanda, au gasit o solutie economica, si anume au folosit un material mai ieftin pentru partile laterale si au „inchis-o” din loc in loc cu ajutorul unor panouri textile, menite sa dea o pata de culoare si totodata sa ascunda lucrurile depozitate.

Materialul textil folosit si cel pentru storuri au fost cumparate la un pret foarte bun, de la un depozit de materiale. In schimb, s-a investit in croiala lor, pentru a capata stil si eleganta. Per total, solutia s-a dovedit mai convenabila decat achizitionarea unor storuri gata confectionate.

Biblioteca construita pe tot peretele are rol de depozitare si in zona de bucatarie, unde rafturile au fost complet inchise. Deoarece spatiul ce revenea efectiv ariei de bucatarie nu era prea mare, o parte dintre electrocasnice si chiuveta au fost incastrate in insula. In acest scop, au fost mutate si instalatiile. Acestea au fost mascate intr-un podium special creat, placat cu calcar slefuit, care delimiteaza functiunile. Mobilierul de bucatarie a fost conceput de Cecilia Carbunaru, iar blaturile din lemn au fost realizate la comanda de Natural Wood Floor.

Apartamentul are 120 mp si, pe langa zona de zi de tip open space, mai dispune de doua dormitoare, doua bai si o terasa. Unul dintre dormitoare a fost amenajat pentru baietelul cuplului, Tudor. Cel de-al doilea, destinat celor doi soti, a fost gandit astfel incat sa le ofere tot confortul de care au nevoie. Cristina si Victor au optat pentru culori reci, intrucat le considera mai odihnitoare, iar designerul le-a respectat preferintele si le-a integrat in decorul dormitorului matrimonial. Peretele din spatele patului, vopsit intr-o nuanta mai inchisa, a fost decorat cu un tablou supradimensionat, incadrat de „o rama” creata cu ajutorul vopselei. Acelasi procedeu a fost utilizat si in living pentru a trasa pe pereti modele ce amintesc de profilele clasice, reinterpretate intr-o maniera moderna. Mobilierul din dormitor a fost achizitionat de la IKEA. Singura piesa realizata la comanda este dressingul incastrat, realizat de o cunostinta a proprietarilor dupa designul Alexandrei Zabunov, la fel ca biblioteca.

Idee! – Pentru a suplimenta spatiul de depozitare oferit de dressing, dar si pentru a obtine un efect estetic, designerul Alexandra Zabunov a alaturat doua comode care corespund din punct de vedere cromatic peretelui pe care este amplasat patul. Acestea echilibreaza decorul si, in plus, furnizeaza spatiu pentru expunerea fotografiilor si a decoratiunilor.

Sfatul designerului

Un interior luminos degaja optimism si voie buna, potrivindu-se perfect unei familii tinere. Mobilierul si finisajele in culori deschise au rolul de a amplifica lumina naturala, dand impresia ca spatiul este mai mare. La atmosfera unui ambient contribuie intr-o mare masura si iluminatul, fie ca este direct sau indirect.

Cateva preturi:

Canapea EUROPEAN HERITAGE 2.000 lei
Parchet stratificat, stejar albit, 15 mm, lungime placa: 400-2400 mm NATURAL WOOD FLOOR 254 lei/mp
Fotoliu IKEA 1.100 lei
Mobilier de bucatarie Artek „Proventza” SERENO SEMPRE 2.000 euro
Blaturi pentru bucatarie din lemn, realizate la comanda, 70 cm NATURAL WOOD FLOOR 500 euro (ambele bucati)
Pardoseala din calcar slefuit 17 euro/mp

Articole similare

Living elegant in tonuri naturale

Ana-Maria Oancea

Tapetul – avantaje, dezavantaje si alte sfaturi

casamea.ro

Decor vesel pentru Veronica

Oana Voicu

Lasă un comentariu