Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

12 bucătării rustice și multe idei de amenajare

Adunând laolaltă obiecte de mobilier ce amintesc de viața la țară, dar și unele moderne, bucătăriile prezentate în acest articol sunt adevărate surse de inspirație pentru cei care doresc să își amenajeze bucătăria în stil rustic. 

Unele dintre exemplele de față au dimensiuni mari și se află în case pe pământ, dar asta nu înseamnă că amenajările respective nu pot fi adaptate și în apartamentele de la bloc. Le-am explicat pe fiecare în parte, astfel încât elementele definitorii ale fiecăreia să iasă mai bine în evidență. 

1. Mobilierul din lemn

Într-o bucătărie rustică, mobilierul de lemn este esențial. Dacă ai posibilitatea, reciclează, schimbă, vopsește chiar tu. Elementele care dau personalitate mobilierului din imagini sunt mânerele și ușile care în loc de geamuri au plasă metalică cu ochiuri mari. 

2. Fundalul alb

Tot fundalul pe care a fost construită această bucătărie (de la pereți, la podea și lambriurile de pe tavan) este alb. Accentele de culoare au fost adăugate ulterior, iar paleta de culori se restrânge la diferite nuanțe de maro cald și turcoaz. Coșurile de paie, scaunele reciclate, masa mare din stejar masiv definesc această bucătărie rustică.

3. Culorile specifice

Spre deosebire de bucătăria de mai sus, cea din imagine este dominată de culoare: albastrul deschis, pastelat este specific bucătăriilor rustice. Elementele cromate precum cuptorul, mânerele sau corpul de iluminat sunt cele care dau personalitatea acestui interior.

4. Plăcile ceramice

Plăcile ceramice cu modele rustice se găsesc și în magazinele de la noi. Atenție, însă, dacă te hotărăști la un model anume, trebuie să iei în calcul și perioada lui de livrare. Unele magazine lucrează cu stocuri mici și aduc plăci ceramice doar pe comandă. Cele din imagine sunt perfect puse în valoare în compoziția alcătuită din perete, tavan, masa de lemn și cuptorul de inox.

5. Masa mare

O masă mare (proporțională cu spațiul în care o vei așeza), din stejar masiv va da oricărei bucătării un aer rustic. Adaugă scaune tot din lemn, nu neapărat din același set și un corp de iluminat modern, cu linii drepte (modelul din imagine este unul comun, ușor de găsit în magazinele de la noi).

Vezi încă 7 imagini cu bucătării rustice în galeria foto. 

Foto: Pinterest

Articole similare

Tapetul, finisaj cu rezultate surprinzatoare

Mihaela Calin

Zilele Patrimoniului la Rouen

Mugur Kreiss

Idei de amenajare pentru apartamente sub 30 de mp. Partea I

Elena Virlan

Lasă un comentariu