Image default
Amenajari Exterioare

11 modele de porti pentru gradini cu personalitate

Poarta are un rol practic, actionand ca o bariera intre gradina si zonele din jur. Pe langa rolul de separare si protectie, poarta poate juca si un rol important in designul gradinii.

Cu siguranta, atunci cand sunteti pe cale sa alegeti/confectionati poarta pentru gradina, va ganditi la un model simplu, clasic, din lemn, care sa isi indeplineasca functia primordiala. Din fericire, acest element va permite sa dati tonul amenajarii in gradina sau va poate ajuta sa creati atmosfera dorita. Prin urmare, nu-i subestimati rolul decorativ.

Citeste si: Cum amenajezi o gradina in stil vintage

Designul, materialul sau combinatiile de materiale (de exemplu, metal si lemn) si culoarea sunt aspecte care pot face diferenta intre o poarta banala si una captivanta. Daca gradina a fost amenajata deja, toate aceste caracteristici ale portii se aleg in functie de specificul gradinii.

Citeste si: Sfaturi practice pentru amenajarea gradinii in stil rustic

De exemplu, intr-o gradina colorata sau ludica, se va integra perfect o poarta vopsita in rosu (sau alta culoare puternica). Dimpotriva, daca gradina este amenajata in stil romantic, o poarta alba sau una din fier forjat, cu design elegant, va fi cea mai buna alegere. De asemenea, o poarta din lemn, cu aspect natural, va fi binevenita intr-o gradina rustica, asa cum una cu aspect patinat va fi alegerea perfecta pentru o gradina vintage.

Citeste si: Cum amenajezi gradina in stil shabby chic

In concluzie, poarta isi poate depasi functia practica, devenind un element decorativ indraznet, care sa ii cucereasca pe vizitatori. In galeria foto va punem la dispozitie 11 modele care sa va inspire.

 

Articole similare

Modalitati de curatare a piscinei

Anca Ghiorghiu

Cum să obții grădina perfectă

casamea.ro

Aspersorul potrivit pentru irigarea suprafetelor mari!

Gardena

Lasă un comentariu