Image default
Amenajare gradina Amenajari Exterioare

10 terase si gradini “la inaltime”

In orice caz, avand la dispozitie o astfel de terasa, nu cred ca veti duce prea mult lipsa unei case cu gradina, in special cand suprafata acesteia nu este de neglijat.  Tot de suprafata terasei depinde si amenajarea ei. In primul rand, un astfel de spatiu are nevoie de o zona de relaxare care poate cuprinde fie sezlonguri, canapele, poufi sau orice alta piesa de mobilier confortabila. De asemenea, o masuta de cafea sau de dining este necesara.  

In al doilea rand, terasa poate deveni o zona de servire a mesei putin mai „extravaganta”, gratiei privelistii pe care o aveti asupra orasului. Nu uitati de accesorii, precum umbrela care va protejeaza de razele solare, mult mai puternice la inaltimea aceea. Nici pernele si pledurile nu trebuie neglijate deoarece ele va sporesc confortul, in special in serile reci de vara.

Tot pentru noptile cu temperaturi mai mici, dar si pentru atmosfera si design, un semineu electric (deoarece este mult mai comod acest model) reprezinta solutia ideala. Pentru rezultate optime, semineul trebuie instalat cumva in centrul zonei de relaxare, pentru ca toti sa se bucure de caldura sa.

Din punct de vedere al design-ului exista posibilitati nelimitate de amenajare. Lemnul este cel mai des intalnit si, totodata, cel mai recomandat finisaj, la nivelul pardoselei, deck-ul fiind cea mai intalnita „forma” de terasa. De asemenea, piesele de mobilier cu elemente din fier forjat ofera spatiului un „look” country-chic.  Mai mult, pentru a crea senzatia de „interior” si de atmosfera primitoare, puteti aduce si un covor in „peisaj” care sa marcheze si mai bine zona de „living”.

Fiind vorba de o terasa, multa lumina si aer „proaspat”, plantele si florile, poate chiar si cativa pomisori fructiferi in ghiveci, isi fac aparitia pentru a infrumuseta decorul si mentine o atmosfera placut in jur.

 

 

Articole similare

Coltul de relaxare din gradina

casamea.ro

Plantele crecute fara sol, noua moda in gradinarit

Georgiana Sfarlea

Lucrari in gradina

Dan Mazilu

Lasă un comentariu