Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

10 teme decorative pentru dining

Daca te numeri printre persoanele care organizeaza des petreceri acasa sau primesc multi musafiri, atunci diningul devine in centrul atentiei, iar amenajarea trebuie sa fie pe masura asteptarilor.

De altfel, o amenajare ingenioasa a diningului va aduce dupa sine si admiratia musafirilor. Doar vrei sa ii impresionezi, nu-i asa? Mobilierul, corpurile de iluminat, vesela si culorile sunt responsabile in egala masura de imaginea finala a diningului. Inainte de toate, alege corpuri de iluminat care pot fi reglate si orientate in diverse zone, in functie de atmosfera pe care vrei sa o creezi. Daca dispui de vase frumoase, pune-le in “lumina reflectoarelor” printr-un iluminat atent planificat (deasupra mesei).

Culorile sunt un alt aspect important care trebuie luat in calcul in decorarea diningului. In cazul unei petreceri, este indicat sa mergi pe culori vesele, vibrante, care sa anime atmosfera. Dimpotriva, in cazul unei cine in familie, sunt de prefarat culorile neutre care sa induca o atmosfera de liniste si calm.

Atunci cand nu ai o idee clara cu privire la viitorul decor, gandeste-te la o tema decorativa. De exemplu, poti amenaja un dining rustic modern utilizand tema primavara. Paleta de culori poate porni de la nuantele naturale ale lemnului, completata cu tonuri fresh de verde si galben. Imprimeurile nu pot fi altfel decat de inspiratie vegetala (frunze, flori etc.) Pentru un efect cool, vopseste podeaua in alb.

O alta idee interesanta este tema montana. In acest caz, poti expune un tablou supradimensionat cu un peisaj montan sau o padure pe unul dintre peretii din dining. Pentru textile, sunt ideale culorile naturale, imprimeurile cu animale de munte sau carourile.

Daca iti doresti un decor casual, foloseste o fata de masa tip patchwork realizata din prosoape reciclate, care sa dea amenajarii un aer retro. Un tapet cu model floral in tonuri de albastru si rosu ar fi ideal in acest context.

In galeria foto vei descoperi si alte teme interesante pentru dining, de unde poti „fura” idei pentru amenajarea acestui spatiu. Succes!

Articole similare

O locuinta poate fi renovata si cu un buget redus

casamea.ro

Amenajarea unei scene in stil clasic

Oana Voicu

Editie speciala in ajunul targului Expo Casa Mea

Ion Diamandi

Lasă un comentariu