Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

10 soluţii decorative pentru pereţi

Imaginea de ansamblu a unei încăperi este dată de toate elementele de decor la un loc, iar printre cele mai vizibile sunt cele care acoperă sau decorează pereţii.

Aşadar, atunci când finisezi pereţii unei camere, „joacă-te” cu materiale, texturi şi culori care să creeze efecte speciale. Pe lângă aportul estetic, finisajele pot avea şi reale avantaje practice: maschează anumite defecte ale peretilor, creează iluzia de înălţime (de exemplu, un tapet cu dungi verticale), de adâncime (un perete zugrăvit într-o nuanţă intensă de albastru) sau de amplificare a spaţiului (un interior finisat complet în alb) în încăperile mici.

De asemenea, un perete cu un finisaj aparte sau într-o culoare contrastantă poate deveni punctul focal al unei încăperi, mai ales dacă încorporează un element important din decor, cum ar fi şemineul.

Atunci când nu ai foarte multe opţiuni decorative, zugrăvirea unui perete în două culori contrastante este suficientă pentru ca încăperea să trezească mai mult interes.

Regula contrastelor se aplică nu doar în cazul culorilor, ci şi la finisaje. De pildă, dacă într-o cameră zugrăveşti un perete cu vopsea lavabilă, iar un perete îl acoperi cu panouri din lemn, vei remarca că prin aceste finisaje complet diferite, vei oferi camerei mai multă personalitate.

În galeria foto îţi punem la dispoziţie mai multe imagini cu decoruri care oferă soluţii inedite pentru acoperirea şi decorarea pereţilor. Pentru inspiraţie şi un decor reuşit.

Sursa foto: www.housetohome.co.uk

Articole similare

Locuinte in care barbatii nu au acces

Elena Turcu

O vila cu decorare originala

Luana Ibacka

Philips Lighting – Lumina ideală pentru acasă, clădiri de birouri, spaţii comerciale și monumente arhitecturale

comunicat de presa

Lasă un comentariu