Image default
Practic

10 proiecte simple do-it-yourself pentru bucatarii aglomerate

Va prezentam 10 idei de depozitare listate de buzzfeed.com pe care le puteti pune in practica fara ajutorul unui specialist pentru a optimiza spatiul din bucataria dumneavoastra:

1. Spatiu pentru pahare. Iata o idee atipica pentru a elibera locul pe care acestea le ocupa in dulap. Faceti rost de doua capete de grebla, reconditionati-le si prindeti-le pe peretele bucatariei. O solutie originala pentru o gospodina inventiva.

2. Sigilati pungile cu gaturi de sticle de plastic. Taiati capetele sticlelor de plastic cu tot cu dop si urmati instructiunile din fotografia a doua. Treceti punga prin gatul de plastic, o indoiti si infiletati capacul peste ea.

3. Vedem acest accesoriu pe multe mese si nu ne-am gandit niciodata ca i-am putea da si o alta utilizare. Tavile rotative pentru mesele rotunde pentru acces usor la mancare pot fi puse si in frigider pe rafturi pentru a putea ajunge in mod facil la toate borcanele si recipientele puse la rece, fara a mai scoate totul din frigider.

4. Montati pe fata interioara a uneia dintre usile dulapurilor un biblioraft in care puteti depozita folia de alumniu, de plastic sau alte cutii inguste si inalte.

5. Folositi o sita rigida plata pe care sa o montati pe perete. Dupa ce ati instalat-o atarnati pe ea cosuri in care depozitati ustensile de bucatarie, fructe, condiment, etc.

6. Faceti dintr-un suport de servetele de bucatarie un loc de depozitare eficient pentru formele de prajituri. In loc sa va ocupe spatiu intr-un sertar, vor sta cuminti ordonate pe suport.

7. Un obiect care ne ajuta sa economisi un spatiu in birou sau in living ne poate fi util si in bucatarie. Folositi un raft de CD-uri ca suport pentru capacele caserolelor de plastic sau pentru capacele de tigai.

8. Nu mai este nevoie sa pastrati zeci si zeci de plicuri si recipiente cu condimente doar pentru a nu uita ce aveti in fiecare dintre ele. Puneti condimentele in borcane mici, vopsiti capacele cu vopsea de tabla scolara si scrieti pe ele cu creta ce contine fiecare.

9. Cumparati un raft de tavi pentru restaurant si creeati-va spatiu de depozitare in bucatarie.

10. Folositi un pantofar din plastic pentru a pune in el bomboane, jeleuri si alte bunatati sau pentru a pastra condimentele sau alte obiecte mici necesare in bucatarie.

 

Articole similare

Amenajare open space pentru zona de zi

Ana-Maria Oancea

Cum alegem mobilierul si accesoriile in dormitor– reguli generale

Catalina Coca

14 soluții deștepte pentru depozitare

Sânziana Iaru

Lasă un comentariu