Image default
Calatorii LifeStyle

10 locuri superbe din România în care să îți petreci mini vacanța de 1 decembrie

 La sfârșitul lunii noiembrie și începutul lunii decembrie românii se vor putea bucura de o scurtă vacanță în care vor avea ocazia să celebreze atât Ziua Națională cât și Sfântul Andrei. Și pentru că mulți dintre noi preferă să se relaxeze departe de Capitală, dar să rămână totuși în țară, vă propunem câteva locuri pitoreşti din România pe care le puteți vizita în perioada următoare

 Stațiunea Călimănești-Căciulata este locul ideal pentru turiștii care vor să îmbine utilul cu plăcutul, mai precis cei care caută tratamente naturale pentru diverse boli, dar totodată vor să se bucure de concediu și să viziteze obiective interesante. În apropierea stațiunii se află Mănăstirea Cozia, Sihăstria de la Turnu și Biserica Ostrov. 

 Stațiunea balneoclimaterică Moneasa a renăscut din propria cenușă după ce a fost distrusă complet în timpul Primului Război Mondial. Apele sale termale sunt recunoscute pe întreag continentul european, iar oferta turistică este completată de cadrul natural feeric din care nu lipsesc Lacul cu Nuferi și Peștera Liliecilor.

 În Munții Apuseni, stațiunea Stâna de Vale se ivește dintre pădurile dese și își întâmpină vizitatorii cu peisaje naturale superbe, ape cu proprietăți curative și numeroase obiective turistice. Situată la peste 1.000 m altitudine, poate fi punct de pornire spre numeroase trasee montane și obiective turistice, între care Peștera Urșilor, Izvorul Minunilor, Cascadele Iadolina și Vălul Miresei, Cetățile Ponorului și Platoul Padiș. 

 Cheile Bicazului, o zonă extraordinară din partea centrală a Munților Hășmaș, care face legătura între Transilvania și Moldova, te va surprinde cu frumusețea ei naturală. Stâncile semețe brodate cu păduri de conifere fac deliciul celor care călătoresc cu mașina pe acest traseu. Întreaga zonă măsoară circa 6 km, pornind de la Lacul Roșu. 

 Aflat într-una dintre cele mai frumoase regiuni montane din România, Lacul Bâlea este înconjurat de panorame alpine uimitoare. Aflat la peste 2.000 m altitudine, Bâlea se află într-o rezervație științifică, iar în fiecare iarnă, în apropierea sa sunt construite hotelul și biserica din gheață care atrag turiști din toată lumea.

 Considerată una dintre cele mai frumoase regiuni din Europa, Cazanele Dunării au devenit și una dintre cele mai populare destinații turistice autohtone. În sudul Banatului, Dunărea șerpuiește printre stânci semețe, creând panorame de poveste. Nu trebuie decât să faci o plimbare cu vaporul pe apele fluviului și vei fi fascinat.

 Pasionații de drumeții și natură nu trebuie să rateze Cheile Turzii. Situată la doar 6 km de orașul Turda, în județul Cluj, această zonă minunată, care este și arie protejată, oferă peisaje incredibile. Cheile măsoară peste 1.300 m lungime, iar aspectul carstic cu turnuri din piatră, creste ascuțite și stânci abrupte formează unul dintre cele mai frumoase peisaje din România.

 Cetățile dacice din Munții Oraștiei, județul Hunedoara, fascinează de secole călătorii care au venit aici din toate colțurile lumii pentru a admira aceste construcții ingenioase. Vechii daci au ridicat o mulțime de astfel de fortificații pe teritoriul actualei Românii, dar ansamblul de cetăți din Munții Oraștiei sunt cel mai bine conservate. Nu rata cele șase fortificații dacice: Cetatea Caplana, Cetatea Luncani, Cetatea Blidaru, Cetatea Costești – Cetățuie, Cetatea Banița și Cetatea Sarmizegetusa Regia.

 Renovată recent, Cetatea Devei surprinde cu atmosfera medievală specifică perioadei în care fortăreața era centru militar. Este situată pe un deal vulcanic cosiderat rezervaţie naturală în care se găsesc specii rare de flori, dar şi vipere cu corn. Alt punct de atracţie impresionant este panorama care cuprinde Munţii Poiana Ruscă şi lunca Mureşului, demnă de admirat în jurul cetaţii.

 Salina Praid este situată în bazinul munţilor Gurghiului, judeţul Harghita. În interiorul salinei au fost amenajate locuri de joacă pentru copii, spaţii pentru relaxare, un restaurant cu cramă, o capelă pentru rugăciune şi un muzeu. Parcul de aventură din salină este unicul de acest fel din lume. Nu uita să te îmbraci potrivit, pentru că temperatura este constantă şi depăşeşte cu puţin 15 grade Celsius.

Sursa foto

http://www.primariadeva.ro

http://www.ghiduri-turistice.info

http://www.infopensiuni.ro

http://romaniamegalitica.blogspot.ro/

http://www.worldwideromania.com

Articole similare

Inghetata de vanilie cu coacaze proaspete

casamea.ro

McVitie’s Digestives – Originalul

casamea.ro

Ziua Caselor Ecologice La Green Planet Blues

comunicat de presa

Lasă un comentariu