Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

10 idei pentru a amenaja casa și masa în stil rustic de Crăciun

În preajma sărbătorilor de iarnă, împodobirea bradului, cumpărarea cadourilor pentru cei dragi și pregătirea mâncărurilor tradiționale devin activități prioritare.

Și pentru că de Crăciun nicăieri nu-i ca acasă, nu trebuie să neglijăm nici decorul locuinței, pe care ne dorim să îl facem cât mai primitor. Și pentru că stilul rustic a devenit tot mai apreciat în ultimii ani, îți propunem să-l aduci în casă cu prilejul sărbătorilor de iarnă.

În plus, pe lângă faptul că sunt unice și arată superb, ornamentele rustice nu costă mult, pentru că pot fi confecționate manual, inclusiv din obiecte reciclate.

Lemnul natural, folosit în designul interior, conferă locuinței aspect primitor și este unul dintre materialele de bază utilizate pentru obținerea unui decor rustic. De la suporturi pentru lumanări parfumate și decorațiuni pentru brad, până la obiecte de mobilier, lemnul este versatil și nu se demodează.

Însă pentru realizarea ornamentelor de Crăciun sunt recomandate și pietrele de râu, mușchiul de pământ, iarba uscată, scoarța de copac, miezul de lemn, rămurelele de brad, conurile și alte materiale naturale ușor de procurat. Combinate cu panză, beteală și panglici, aceste materiale pot da naștere unor ornamente rustice unice, care imbogățesc atmosfera de Crăciun.

Pentru ca atmosfera de acasă să fie specială și să îi impresioneze pe invitați, trebuie să acorzi importanță și modului în care decorezi masa de Crăciun. Într-o casă amenajată în stil rustic sau în care finisajele sunt realizate din materiale naturale (piatră, lemn), creează un decor tradițional pentru masă, din care să nu lipsească textilele naturale (in, bumbac) și combinațiile de culori clasice – roșu/alb, verde/alb, roșu/verde.

Nu uita că trebuie să pregătești casa pentru Crăciun începând cu ușa de la intrare. Realizează o coroniță din crenguțe de brad împodobită cu măceșe, nuci sau câteva conuri pe care le poți decora cu puțin spray alb, pentru a imita zăpada. 

Important este să legi frumos crengile coroniței, folosind sfori de cânepă, fâșii de pânză de sac sau alte elemente rustice.

Fii creativă! Ai în casă câteva borcane goale? Folosește-le pentru a crea mici candelabre rustice cu care să ornezi scările, pervazurile sau alte locuri din casă. 

Sursa foto: http://canadianloghomes.com

Articole similare

Amenajarea bucatariei cu tapet in nuante de verde

Ana Mincu

Accente de lumina

Laura Ilica

Experienta mesei in aer liber

RL online

Lasă un comentariu