Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

10 idei de iluminat in bucatarie

De exemplu, in bucatarie anumite spatii de lucru au nevoie de mai multa atentie in ceea ce priveste intensitatea si pozitionarea corpurilor de iluminat. De aceea, trebuie sa stiti, in primul rand, unde se pozitioneaza corpurile de iluminat si ce tip de iluminat este potrivit fiecarei zone, astfel incat sa aveti parte de eficienta 100%.

Iata 10 idei inspirationale:

1. Pentru inceput, „marcati” zona de luat masa cu ajutorul unor corpuri de iluminat suspendate. Alegeti abajururile mari si lasati-le sa „atarne” cat mai jos posibil, astfel incat umbra lor sa depaseasca marginile masei, dar nici atat de jos incat sa va stea in cale.

2. Cateva spoturi incorporate in „plintele” mobilierului, inclusiv „insulei”, creeaza un ambient placut, pe langa faptul ca arata foarte bine.

3. Lumineaza zona de gatit prin corpuri de iluminat ascunse in diferite nise. Iti vei usura cu mult activitatile casnice.

4. Intr-o bucatarie moderna, nonconformista, adaugati deasupra corpurilor de mobilier lumina colorata. Acest lucru este posibil intr-o bucatarie simpla, neutra, neincarcata, deoarece altfel riscati sa obtineti o bucatarie stridenta.

5. Portelanurile mostenite de la bunica sunt scoase in evidenta printr-un bufet iluminat pe interior.

6. Un candelabru impozant, nu doar lumineaza intreaga camera, dar reprezinta „piesa de rezistenta” din orice bucatarie, fie ea clasica sau moderna

7. Spoturile sunt probabil cea mai simpla si cunoscuta modalitate de iluminare, si nu numai in bucatarie. Sunt discrete, dar capabile sa iti ofere confortul de care ai nevoie.

8. De multe ori camara cu provizii/ingrediente si tot felul de ustensile este un spatiu intunecat unde te pierzi vreme de cateva minute bune cautand ceea ce ai nevoie. Scapa de aceasta problema instaland un panou luminos.

9. Si pentru ca nu trebuie sa uitam de design, alege corpuri de iluminat in culori puternice sau cu un imprimeu indraznet.

10. Ai un buget redus pentru amenajarea bucatariei si nu stii ce varianta sa alegi? Noi iti propunem ceva jucaus, eclectic si de efect: o instalatie de luminite.

Sursa foto:www.housetohome.co.uk

Articole similare

O casa de vacanta cu buget redus

casamea.ro

Decor homey si atmosfera luminoasa intr-o casa din Spania

Elena Virlan

Eleganta si confort in nuante de verde fumuriu

Catalina Coca

Lasă un comentariu