Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

10 idei de amenajare pentru dormitoare mici

Formula clasica de amenajare a unui dormitor mic este urmatoarea: un pat de mijloc cu doua noptiere si un dulap de haine neincapator.

Principala problema este suprafata mare pe care o ocupa patul. Si pentru ca mai rar se face rabat la confort (adica optarea pentru un pat mic), trebuie gasite solutii alternative pentru restul camerei.

1. Prima idee ar fi inlocuirea clasicelor noptiere cu niste etajere, valorificand astfel spatiul pe inaltime. Le puteti realiza pe comanda, pentru ca partea de jos sa preia rolul si aspectul corpurilor pe care le inlocuiesc.

Citeste si: 10 paturi rabatabile pentru dormitoare mici

2. In orice dormitor este necesar un dulap, unul cat mai mare. Deoarece pozitionarea sa si a patului este strict legata de forma incaperii si de dispunerea ferestrelor si a usilor, este posibil sa nu aveti un intreg perete la dispozitie sau sa ramaneti fara libertate de miscare. Puteti lua in calcul faptul ca dulapul poate fi asezat in spatele patului.

3. In cazul in care dulapul este asezat in fata patului (vizavi de pat), acesta poate incorpora si televizorul.

Citeste si: Dormitoare mici: inspirtie pentru locuinte moderne

4. Daca nu aveti loc de un dulap, dar suprafata va permite o comoda TV, alegeti una cat mai lunga si cu sertare.

5. Daca dormitorul are forma patrata si nu permite includerea unei comode, optati pentru un tv montat in perete.

6. Un ansamblu mobil de rafturi si sertare este o alternativa la dulap, prezentand avantajul ca poate fi mutat oriunde in cadrul locuintei. Fata de un sifonier clasic, acest ansamblu asigura totodata un acces rapid si facil la lucrurile pe care le stocheaza, nefiind dotat cu usi. 

Citeste si: Solutii de depozitare in dormitor

7. Corpurile suspendate sunt mereu o solutie viabila. Functionalitatea politelor si a mini-rafturilor de perete este incontestabila, acestea servind atat pentru carti, cat si pentru cosmetice, documente si obiecte decorative.

8. Nu trebuie neglijat nici spatiul de sub pat sau alt corp prevazut cu picioare, unde in cutii si cosuri impletite se pot pastra o multime de lucruri.

9. Corpurile de mobilier multifunctionale sunt binevenite si in dormitor. Un pat dotat pe laterale cu sertare sau un taburet cu spatiu de depozitare inclus sunt doar doua exemple de astfel de mobilier.

10. In cazul in care aveti un dormitor minuscul, optati pentru un pat supraetajat, in care nivelul inferior sa fie folosit ca spatiu de depozitare.

Articole similare

IPE Cavalli

RL online

Un penthouse cu stil în Bucureşti

casamea.ro

Detalii din sticla colorata pentru interioare cu personalitate

casamea.ro

Lasă un comentariu