Image default
Amenajari Exterioare

10 idei de a decora gradina cu pietre

Deoarece mai e putin pana vine primavara, iti recomandam sa o intampini pregatit cu un plan de amenajarea al gradinii. Iata cateva idei originale si foarte elegante de decorare a gradinii pentru noul sezon.

Trebuie sa recunoastem, pe timpul iernii uitam de gradina si abandonam orice activitate din acest spatiu. Asa se explica de ce primavara ne ia prin surprindere nepregatiti. Luna februarie este cel mai bun moment pentru a te gandi la modalitati de re/amenajare si a concepe noi proiecte.

Daca vrei sa oferi gradinii tale un aspect degajat, cea mai buna solutie ar fi sa concepi un plan de amenajare care sa includa cat mai multe elemente naturale, cum ar fi pietrele. Desigur, suprafata gradinii “dicteaza” in mare masura modalitatea de decorare. Daca suprafata ei este mica, decoreaz-o cu pietricele. Acestea varianta este foarte avantajoasa din punct de vedere financiar. Cu ajutorul pietricelelor poti crea o gradina rustica sau exotica foarte relaxanta. Daca ai mici fantani arteziene, atunci poti obtine foarte usor o oaza de relaxare cu iz oriental.

In cazul in care gradina este mare, foloseste pietre mari sau alterneaza pietre mari cu pietre mici. Daca ai o sursa de apa in apropiere, creeaza o cascada pe care sa o „ingradesti” cu pietre mari. Vei obtine un decor sic, cu atmosfera reconfortanta.

Daca folosesti pietrele si apa ca elemente de creatie poti obtine o gradina cu aspect spectaculos. In galeria foto iti oferim 10 idei de amenajare a gradinii, pentru toate spatiile si pentru toate gusturile. 

Articole similare

Cum organizati corect curtea – partea I

casamea.ro

O camera de zi sub cerul liber

Catalina Coca

Cum să oferi unei grădini mici un look sofisticat

Elena Virlan

Lasă un comentariu