Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

10 idei cool de a decora bucataria cu dungi

De regula, o amenajare porneste de la o tema, adica un obiect sau o culoare care sa dea startul. Alegand un laitmotiv, exista mai multe sanse sa obtineti o amenajare sic si originala. In acest articol va propunem o tema de decorare creativa pentru bucatarie: dungile.

Intr-o bucatarie pare mai dificil de integrat dungi in decor, dat fiind ca in aceasta incapere exista mult mai putine accesorii textile decat in alte incaperi. In realitate, bucataria este la fel de ofertanta si versatila precum livingul sau dormitorul.

Citeste si: Cum sa introduci dungile in decor

De exemplu, dungile se pot regasi chiar si la finisaje. Placile de faianta pot fi alese in culori diferite si montate in asa fel incat sa formeze dungi (vezi galeria foto). O alternativa la placile ceramice este tapetul. Un perete mic (cum ar fi cel cu fereastra) acoperit cu tapet model dungi va oferi o nota de originalitate decorului.

Citeste si: Dungile – un finisaj surprinzator pentru tavan

Solutii exista si pentru pardoseala. Daca nu aveti o dusumea din lemn, pe care sa o vopsiti in diverse culori, puteti opta pentru linoleum sau marmoleum cu dungi; o solutie pe cat de practica, pe atat de ofertanta din punct de vedere estetic.

In cazul in care va doriti ca dungile sa constituie o “prezenta” discreta in decor, optati pentru mobilier din lemn care sa prezinte linii verticale, ce creeaza senzatia unor dungi. Acelasi model sau poate regasi si la insula de bucatarie.

Citeste si: Forme geometrice in decor

Daca bucataria este deja finisata si mobilata, va ramane varianta alegerii unor accesorii textile cu dungi: covoras sau pres, perdele, rulouri sau storuri, perdeaua de sub chiuveta (in cazul in care aveti o bucatarie rustica), tapiterie pentru scaune etc.

 

Articole similare

O bucatarie care te relaxeaza

Elena Virlan

Balanta 24 – 30 noiembrie

RL online

Pregateste-ti casa pentru vara

casamea.ro

Lasă un comentariu