Image default
Amenajare camera copilului Practic

10 dormitoare pentru copii

Orice amenajare incepe cu o tematica, mai ales cand vine vorba de camera copiilor. Pentru dezvoltarea armonioasa a copilului este recomandat sa ii transpuneti hobby-urile la nivelul design-ului de interior. In felul acesta, ii veti stimula creativitatea.

In afara de o tematica propriu-zisa, puteti aduce o multime de alte elemente pe care in alta incapere din locuinta nu le-ati putea intalni. Animalute, copaci, masinute, printi si printese, toate acestea se pot regasi in cazul finisajelor de pe pereti, apeland la tapet sau picturi/sabloane. Camera devine vesela si plina de viata.

O alta sugestie ne indreapta cu gandul spre mobilier. Si aici lucrurile devin interesante deoarece mobilierul la comanda este pe primul loc cand vorbim de camera copiilor. De exemplu, patul, biblioteca si biroul pot fi incorporate intr-un singur corp daca interiorul nu este spatios. Sau, in camera baietilor acesta poate avea forme neasteptate precum o barca sau o masina, in timp ce in dormitorul fetelor baldachinul aduce o nota princiara amenajarii.

Cromatica este la fel de importanta. Incercati sa mergeti mai departe de cliseul roz pentru fetite, bleu pentru baietei si, pe langa aceste culori, sa aduceti si altele precum galben, mov, verde sau portocaliu. De asemenea, abordati culori pastelate intr-un dormitor de inspiratie clasica sau tonuri intense in amenajarile moderne. Albul este si el o varianta, daca acesta este accesorizat corespunzator cu decoratiuni colorate.

Mai sus, am strans o galerie cu 10 dormitoare pentru copii care sa va inspire pe viitor. 

Articole similare

Topul celor mai frumoase dormitoare in stil scandinav

Elena Virlan

Baia secolului XXI

Elena Turcu

Eleganta si stil intr-o baie mica

Ana-Maria Oancea

Lasă un comentariu