Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

10 bucatarii rustice care te vor cuceri

Nu doar bucatariile din casele de vacanta pot fi amenajate in stil rustic. Chiar si una de apartament poate fi utilata in acest stil, cu conditia sa se regaseasca elementle rustice de baza.

Un decor rustic este usor de realizat, mai ales ca iti permite sa refolosesti mobilier si accesorii pe care le ai deja. De altfel, reutilizarea si valorificarea obiectelor vechi se practica in multe tari occidentale, iar fenomenul se raspandeste si la noi.

Lemnul, piatra, metalul si fibrele naturale sunt materiale prezente in aproape toate bucatariile rustice. Dintre toate, lemnul se bucura de cea mai larga utilizare. Daca este functional, mobilierul vechi din lemn se va integra perfect intr-o astfel de amenajare. Un look nou poate primi prin vopsire, slefuire sau schimbarea tapiteriei. Intr-o bucatarie rustica sunt prezente dulapuri din lemn, suspendate (asa-numitele blidare), in care se tin la vedere borcanele cu condimente, farfuriile si tacamurile.

O bucatarie rustica se distinge prin finisajele naturale, ce amintesc de casele de la tara: dusumea sau parchet din lemn, tavan prevazut cu grinzi din lemn. De regula, peretii sunt zugraviti cu var sau acoperiti cu ceramica rustica.

Intr-o bucatarie rustica sunt prezente numeroase elemente din lumea vegetala (fructe, legume, spice de grau, ierburi etc.), care sunt puse in evidenta in vase din sticla transparenta sau sunt tinute la vedere in cosuri din rachita ori din alte fibre naturale.

Farmecul inegalabil al bucatariilor rustice este dat de materialele naturale si elementele country (care fac trimitere la viata din mediul rural). In plus, atmosfera calda si primitoare le transforma in spatii foarte prietenoase.

Articole similare

Cativa pasi simpli pentru o casa „de om mare”

Ana Mincu

Casa de vacanta cu accente din lemn brut

Catalina Coca

Un apartament de familie amenajat impecabil

Elena Virlan

Lasă un comentariu