Image default
Amenajari Exterioare Balcon si terasa

10 bucatarii predominant albe

Si, pentru ca stim ca va plac bucatariile, astazi va aducem in prim plan bucataria alba, o prezenta distinsa in orice locuinta. Desi primul gand care ne vine in minte, cand ne imaginam o astfel de incapere, este stilul scandinav, bucataria predominant alba se preteaza oricarui design, fie el clasic, minimalist sau retro. De asemenea, abordarea unei astfel de cromatici nu este conditionata de suprafata disponibila, deoarece albul este recomandat atat spatiilor mici, cat si celor generoase.

Pentru a evita imaginea de „spital” este bine sa introduceti in decor cateva elemente de culoare care sa se regaseasca la nivelul finisajelor sau al accesoriilor. Asadar, fie alegeti un mozaic sau o faianta viu colorata pe care sa o aplicati pe peretele din spatele blatului de bucatarie, fie o pardoseala intr-o nuanta inchisa pentru a obtine un contrast puternic. In cazul in care bucataria include si o insula, ramane la latitudinea voastre daca cumparati scaune colorate sau tot albe. Noi recomandam prima varianta.

De asemenea, din motive „tehnice”, blatul de bucatarie va avea o culoare terna, cenusie sau pamantie pentru a evita murdarirea lui mult prea repede. In plus, arata chiar bine ca parte integranta a mobilierului alb. Daca va sperie ideea unei bucatarii „imaculate”, cel mai bine ar fi sa alegeti nuante mai „cremoase” precum untul sau bejul.

In ceea ce priveste alegerea unui stil anume de amenajare, lucrurile nu sunt deloc complicate. O bucataria clasica cu finisaje negre se preteaza locuintelor spatioase, deoarece mobilierul va fi din lemn masiv, in timp ce un design minimalist cu accesorii vesele si colorate va fi usor de integrat intr-o bucatarie de apartament. 

Articole similare

Trandafiri cataratori pentru gradini romantice

Elena Virlan

Pregatirea solului de primavara

Gardena

Transforma o comoda intr-un suport de plante pentru gradina

Catalina Coca

Lasă un comentariu