Image default
Amenajari Exterioare Balcon si terasa

10 bai de mansarda. 10 idei de utilare.

Amenajarea bailor de mansarda da multe batai de cap proprietarilor. De multe ori, aceste functiuni au suprafete mici si inaltime joasa. La acestea se adauga tavanul inclinat, care nu permite amplasarea unui mobilier de depozitare standard.

Desigur, alegerea si amplasarea obiectelor sanitare depinde de configuratia incaperii. De exemplu, intr-o baie foarte mica sunt indicate obiectele sanitare subdimensionate. De asemenea, intr-una ingusta sunt recomandate obiectele sanitare dreptunghiulare.

Citeste si: 3 modalitati de decorare si personalizare a unei bai mici

Exista bai mici de mansarda care pot fi dotate cu cabina de dus si cada, fara ca spatiul sa capete un aspect aglomerat (vezi galeria foto). Daca baia este patrata si amenajata in culori deschise sau alb, cada este mica, iar cabina de dus prezinta pereti/usi din sticla, rezultatul final nu poate fi decat satisfacator.

Crearea spatiilor de depozitare reprezinta o reala problema in astfel de bai. Acolo unde este posibil, designerii recomanda nisele in perete. Sunt foarte practice si nu ocupa spatiu la sol, asa cum se intampla in cazul dulapurilor. Rafturile din sticla transparenta si dulapurile din oglinzi reprezinta alte solutii de depozitare demne de luat in calcul.

Citeste si: Amenajarea baii la mansarda: sfaturi utile

In baile cu suprafete inegale poate fi luata in calcul si varianta crearii unor rafturi din gips-carton. Realizate ingenios, acestea vor contribui totodata la estetica incaperii.

In galeria foto iti oferim 10 modele de bai de mansarda utilate diferit. Speram sa te inspire si sa gasesti cea mai buna solutie de amenajare pentru baia ta. Succes!

Citeste si: 30 de idei de amenajare a baii de la mansarda

 

Articole similare

Pregatiti casa si gradina pentru Craciun

Anca Ghiorghiu

Toaca tot, nu arunca sau nu da foc!

RL online

17 idei fascinante de a decora gradina cu obiecte reciclate

Elena Virlan

Lasă un comentariu