Image default
Amenajari Interioare

10 bai amenajate in stil marocan

Stilul marocan este un stil apreciat pentru libertatea sa compozitionala si pentru folosirea unei game bogate de culori. Utilizat intr-o sala de baie, transforma spatiul intr-un sanctuar elegant, relaxant si deosebit de confortabil.

Baia marocana – atmosfera de hamam

Considerat unul dintre cele mai versatile, stilul marocan se poate aplica in orice incapere, dar mai ales in bai, deoarece creeaza o atmofera placuta si reconfortanta. O sala de baie amenajata in stil marocan te duce cu gandul la o sauna sau baie turceasca, un loc perfect pentru regenerarea corpului si spiritului. Prin urmare, nu e de mirare ca un astfel de spatiu este dotat cu cada de baie, si nu cu cabina de dus. Aceasta devine un element de baza al amenajarii, locul perfect de rasfat si relaxare a corpului.

In ceea ce priveste mobililierul, sunt preferate dulapioarele din lemn sculptat sau care prezinta ornamente bogate. Pe acestea sunt expuse produsele de ingrijire si relaxare (tamaie, uleiuri, saruri de baie, lumanari parfumate etc.). Nu in ultimul rand, o baie amenajata in stil marocan abunda in culori puternice, cum ar fi albastru, mov, verde, bleu, turcoaz sau maro.

In baile moderne

O baie amenajata 100% in stil marocan nu este chiar simplu de obtinut, mai ales in locuintele moderne, in care nu exista sau nu se pot crea arcade, iar culorile puternice nu se integreaza prea bine. In acest caz, se pot utiliza finisaje de inspiratie marocana, cum sunt placile ceramice cu motive geometrice sau florale. De asemenea, se pot insera in decor mici piese de mobilier sau obiecte decorative de inspiratie orientala.

Articole similare

Casa Mea

RL online

10 decoruri in stil modern

Elena Virlan

Primavara se da startul pentru renovarea podului

VELUX

Lasă un comentariu