Image default
Home

10 avantaje ale placilor din gips-carton

Multiplele calitati, precum si usurinta cu care se monteaza, au facut ca placile din gips-carton sa fie tot mai utilizate atunci cand se amenajeaza sau reamenajeaza o locuinta.

Placile din gips-carton cunosc o larga utilizare nu doar in Romania, ci si in alte tari. In interiorul cladirilor sunt folosite pentru a realiza pereti despartitori, tavane si podele. In scop decorativ sunt utilizate pentru a personaliza interioarele, deoarece permit constructia usoara a unor elemente decorative cu forme si dimensiuni diferite, cum ar fi scafele si politele.

Placile din gips-carton pot fi de tip sandwich, compuse dintr-un strat de ipsos intre doua folii de carton si reciclabile in totalitate. De asemenea, exista si placi din gips-carton pentru suprafete curbe sau tavane boltite.

Peretii din gips-carton (sistemele constructive uscate) prezinta o serie de avantaje demne de luat in calcul:

1 Capacitatea de izolare termica si fonica este mai buna decat in cazul peretilor masivi. Placile din gips-carton elimina senzatia de „perete rece” si contribuie la confortul termic al locuintei.

2. Peretii din gips-carton sunt mai subtiri decat cei din zidarie, ceea ce face ca suprafata utila a locuintei sa fie mai mare.

3. Necesarul de forta de munca este redus. De exemplu, crearea unui perete din gips-carton se poate realiza cu doar 1-2 persoane.

4. Sunt mai ieftini decat cei realizati prin procedeul de constructie umed.

5. Montarea este uscata, nu exista o umezeala inutila, iar deranjul este mai mic.

6. Construirea/montarea este mai rapida, iar timpul de curatare este mai redus.

7. Greutatea redusa (25 – 50 kg/mp, fata de peste 200 kg/mp pentru un perete masiv), face ca transportul sa se realizeze mai usor.

8. Nu necesita prelucrare ulterioara, putand fi zugraviti imediat dupa montare;

9. Ofera siguranta in exploatare.

10. Daca nu sunt supusi la impact puternic, au o durata mare de viata.

Articole similare

Ghivece realizate din conducte PVC

Olivia Vereha

Sfaturi pentru intretinerea semineurilor

Elena Virlan

Cum alegem obiectele sanitare?

Elena Virlan

Lasă un comentariu