Image default
Home

10 avantaje ale placilor din gips-carton

Multiplele calitati, precum si usurinta cu care se monteaza, au facut ca placile din gips-carton sa fie tot mai utilizate atunci cand se amenajeaza sau reamenajeaza o locuinta.

Placile din gips-carton cunosc o larga utilizare nu doar in Romania, ci si in alte tari. In interiorul cladirilor sunt folosite pentru a realiza pereti despartitori, tavane si podele. In scop decorativ sunt utilizate pentru a personaliza interioarele, deoarece permit constructia usoara a unor elemente decorative cu forme si dimensiuni diferite, cum ar fi scafele si politele.

Placile din gips-carton pot fi de tip sandwich, compuse dintr-un strat de ipsos intre doua folii de carton si reciclabile in totalitate. De asemenea, exista si placi din gips-carton pentru suprafete curbe sau tavane boltite.

Peretii din gips-carton (sistemele constructive uscate) prezinta o serie de avantaje demne de luat in calcul:

1 Capacitatea de izolare termica si fonica este mai buna decat in cazul peretilor masivi. Placile din gips-carton elimina senzatia de „perete rece” si contribuie la confortul termic al locuintei.

2. Peretii din gips-carton sunt mai subtiri decat cei din zidarie, ceea ce face ca suprafata utila a locuintei sa fie mai mare.

3. Necesarul de forta de munca este redus. De exemplu, crearea unui perete din gips-carton se poate realiza cu doar 1-2 persoane.

4. Sunt mai ieftini decat cei realizati prin procedeul de constructie umed.

5. Montarea este uscata, nu exista o umezeala inutila, iar deranjul este mai mic.

6. Construirea/montarea este mai rapida, iar timpul de curatare este mai redus.

7. Greutatea redusa (25 – 50 kg/mp, fata de peste 200 kg/mp pentru un perete masiv), face ca transportul sa se realizeze mai usor.

8. Nu necesita prelucrare ulterioara, putand fi zugraviti imediat dupa montare;

9. Ofera siguranta in exploatare.

10. Daca nu sunt supusi la impact puternic, au o durata mare de viata.

Articole similare

Oua decorative, sclipitoare

Catalina Coca

Ce reguli urmezi atunci cand alegi pernele decorative pentru canapea

casamea.ro

Lumanari parfumate facute acasa

Elena Turcu

Lasă un comentariu