Image default
Practic

1 apartament pentru tineret, 2 idei de amenajare – Partea 2

Te muti in prima ta casa? Inseamna ca iti faci planuri despre cum sa decorezi, insa mai mult ca sigur te lovesti de un buget redus si un apartament nu tocmai spatios. Daca ti-ai luat apartament intr-un bloc nou, sunt sanse mari sa ai un living open space cu o bucatarie deschisa si un dormitor care se acceseaza din camera de zi.

Povesteam AICI despre cum poti sa amenajezi o garsoniera dubla in doua moduri diferite, dar cu iz scandinav, avand un buget redus. Prima sugestie este un decor aerisit, cu mult alb, gri si lemn de fag. Pentru cea de-a doua, te invitam sa arunci un ochi in galeria de imagini.

Varianta 2 – o amenajare masculina

Pentru a obtine un look masculin, designerii folosesc piese de mobilier cu linii mai curate, mai geometrice, insa achizitionate tot de la retaileri de tipul IKEA. Ca in amenajarea anterioara, exista mobilier intr-o combinatie de alb si fag natural. Cu toate acestea, negrul isi face mult mai simtita prezenta, nefiind doar un simplu accent.

Pe fundalul alb al peretilor, mobilierul negru se decupeaza puternic, insa forta lui este temperata prin utilizarea texturilor: fronturi lucioase la dulapul din dormitor imbinate cu vopseaua negru mat a peretelui accent; canapeaua din catifea neagra asezata peste un covor tip piele de animal.

In aceeasi nota masculina, griul este introdus in paleta cromatica prin texturi minerale, reci: peretele dintre camera de zi si dormitor este placat cu un finisaj din beton aparent, iar pardoseala din spatiile umede (bucatarie si baie) imita pavelele din piatra.

Restul accesoriilor se incadreaza in aceeasi gama de culori: un covor cu textura pufoasa in dormitor, o oglinda ampla cu rama neagra orientata catre camera de zi, o draperie neagra care ajuta la crearea intimitatii si cateva postere inramate in combinatia negru –alb – rosu.

Baia – texturi minerale

Pentru a continua ideea amenajarii, punctul focal al camerei de baie este un perete placat cu granit negru care marcheaza zona destinata dusului. Pardoseala din placi ceramice gri este preluata din zona de intrare/ bucatarie si dusa inspre dus trecand printre peretii placati cu faianta alba, indulciti cu elemente de lemn de fag natural pentru depozitare.

Ca in amenajarea anterioara, se opteaza pentru mai multe surse de iluminat, dispuse in mai multe locuri din camera de baie pentru a genera o lumina uniform distribuita. In dreptul oglinzii, se remarca un element comun cu restul casei: un corp simplu, suspendat, cu influente industriale.

Zone de interes pentru gestionarea unui open space

Cele doua amenajari ale apartamentului au multe in comun, desi par diferite la o prima vedere. Gama cromatica este unul dintre punctele comune, desi aplicata in proportii diferite pentru a da alta atmosfera in fiecare spatiu. De asemenea, modalitatea de a gestiona un open space este similara.

Spatiile deschise, cu multe functiuni, risca sa se aglomereze destul de tare si sa para dezordonate, chiar si atunci cand nu sunt mobilate excesiv. Recomandarea designerilor in aceste situatii este crearea unor zone de interes pentru diversele functiuni. Un exemplu in acest sens, care se regaseste in ambele apartamente este zona de living, unde toate piesele de mobilier se aduna in jurul covorului. Acelasi efect se obtine si prin vopsirea peretelui accent din dormitor intr-o culoare mai inchisa. 

Sursa foto: www.home-designing.com

Articole similare

Cum să-ţi faci singur o uşă glisantă de interior

casamea.ro

Bucatarie in stil rustic

Ana-Maria Oancea

Amenajare pe termen lung

Elena Virlan

Lasă un comentariu