Amplasată în inima cartierului Nordului, în vecinătatea Parcului Herăstrău, locuinţa se află la doar 50 de metri distanţă de parc, pe o stradă liniştită, preponderent de vile, cu vedere către Satul Francez, fiind deci una dintre proprietăţile care se bucură de linişte, intimitate şi aer curat.

Proprietarii au cumpărat terenul în 2000, când nu era nimic construit în jur. Le-a plăcut faptul că se afla în vecinătatea parcului, iar zona era destinată doar construirii de case cu un regim de înălţime de maximum un etaj + mansardă. Lotul are 500 de metri pătraţi şi o formă regulată, iar ridicarea imobilului a început în 2001 şi s-a finalizat doi ani mai târziu.

Arhitectul Marcel Bortun a avut libertate totală în realizarea unui proiect nou şi modern.

„Totul a pornit de la living, pe care l-am vrut înalt, pe două niveluri, cu multă lumină naturală. Apoi i-am cerut arhitectului ca fiecare dormitor să aibă baie proprie, iar dormitorul matrimonial să fie total separat de camerele copiilor”, ne povesteşte proprietarul.

Familia este formată din patru membri, iar casa dispune de patru dormitoare – trei pentru cei ai casei şi unul destinat oaspeţilor.

Construcţia a fost poziţionată în funcţie de forma dreptunghiulară a terenului, în partea din spate rămânând loc pentru o mică grădină şi terasă. Construită din cărămidă pe cadre de beton, vila este învelită cu tablă Lindab. Pentru finisajul exterior s-a utilizat o tencuială decorativă cu praf de piatră, în zona de parter, iar pentru etaj s-au folosit faţade ventilate de tip Trespa. Suprafaţa locuinţei este de 600 de metri pătraţi construiţi, dintre care 500 de metri pătraţi utili.

Subsolul a fost creat pentru a satisface nevoile casnice şi tehnice ale locatarilor: garaj pentru două maşini, cameră pentru spălat şi călcat, adăpost ALA, centrală termică şi un spaţiu pentru menajeră. La parter se află holul de intrare, livingul cu loc de luat masa şi bucătăria, la primul etaj se găsesc trei dormitoare cu băi proprii, iar la etajul al doilea (parţial) există un dormitor, o cameră de zi şi o baie.

Casa este de vânzare prin intermediul agenţiei Smart Property.

 

Material realizat cu sprijinul agenţiei imobiliare Smart Property, Simona Costache, tel.: 0733.333.335, www.smartproperty.ro

Text: Oana Voicu / foto: Smart Property

Related posts

Ce combinații de gresie și faianță să alegi pentru baia ta?

Adina Meyers

Decor si ambianta haute couture

Adina Meyers

Casă la ocean în Beverly Hills

Adina Meyers