6 proiecte de case mici si ieftine

27 februarie 2017 , 55506 afisari

O casa mica, la curte, vine la pachet cu avantaje deloc neglijabile: accesul la spatiu verde, intimitatea crescuta si preturi care pot fi mult mai mici decat cele ale unui apartament. Nu este nevoie sa cheltui o avere pentru un vis implinit, asa ca iti prezentam 6 proiecte de case mici si ieftine, pe care le poti avea la cheie cu sume de pana in 35.000 de euro.

Citește si: O casa mare in regim P+M, dar practica si „de bun simt”

Chiar daca toti visam o casa mare, in realitate multi dintre noi nu au nevoie de mai mult spatiu decat cel oferit de un apartament cu 3 sau 4 camere. Chiar daca suprafata utila a unei casute mici poate fi undeva intre 50-80 mp, exista mult mai putine constrangeri date de amplasament fata de o locuinta la bloc. Astfel, toate camerele pot beneficia de lumina naturala, iar o compartimentare mai eficienta poate folosi spatiul disponibil intr-un mod inteligent. 

Ce face o casa sa fie ieftina?

Un spatiu util redus este primul pas inspre a scadea costurile necesare construirii unei case. La aceasta contribuie si decizia de a realiza locuinta numai la nivelul parterului. Daca tot nu te incadrezi in buget, poti apela la proiectele tip. Acestea au avantajul de a elimina atat timpul de proiectare necesar unei case personalizate, cat si posibilele necunoscute in timpul santierului. Pentru a avea o casa pe care sa platesti circa 200 euro/mp construit (la rosu), respectiv 300 euro/mp construit (la cheie), trebuie sa renunti, insa, la multe din posibilitatile de personalizare.

Citește si: Vila mare din lemn cu interior modern si accente rustice

Sigur, poti schimba anumite finisaje de fatada (sa zicem ca nu-ti place lemnul si ti-ai dori caramida aparenta) sau poti alege alta nuanta pentru acoperis. De asemenea, o casa tip va fi amplasata pe teren in functie de punctele cardinale, astfel incat sa poti beneficia de lumina potrivita in fiecare camera. 

Desi arhitectii nu recomanda alegerea unui proiect tip, daca bugetul tau este redus poti opta cu incredere pentru o astfel de casa. Arhitectura acestora s-a rafinat, in timp. Desi sunt micute si simple, aceste case pot avea un look modern, prietenos, iar atmosfera si confortul interior sunt cele ale unui apartament spatios la care se adauga propria gradina si, eventual, spatii de relaxare in aer liber

Citește si: Proiect de casă cu mansardă: suprafața utilă 174.29 mp

Citește si: Proiect de casă la parter: suprafața utilă 136.63 mp

Confortul unui apartament generos, la curte

In functie de pretul pe care esti dispus sa-l platesti, poti alege o casa cu 2 sau 3 dormitoare, cu intrare direct in living sau printr-un vestibul. Pentru scaderea preturilor, majoritatea caselor pot avea bucataria incorporata in living, insa dimensiunile mai generoase permit si amplasarea unui loc de luat masa. De asemenea, posibilitatea de a avea fereastra pe orice latura a casei compenseaza neajunsurile unei bucatarii deschise. 

Proiectele mai scumpe au inclusiv o terasa acoperita, fie la intrare, fie cu acces din living, unde poti petrece timpul impreuna cu familia, bucurandu-te de spatiul verde al curtii tale. In functie de preferintele tale, poti alege intre o casa in stil rustic sau una in stil modern, insa toate vor avea sarpanta, fiind cea mai eficienta, dar si ieftina, metoda de a asigura un confort termic optim in interiorul constructiei.

Citește si: Greseli frecvente in amplasarea baii in apartament

Te-am facut curios? Acceseaza galeria de imagini pentru mai multe proiecte!

Sursa foto: www.rateladezvoltator.ro

 

Citește si: Proiect de casă la parter: suprafața utilă 108.1 mp
Loading...

Comentarii

Newsletter