Proiect de casa montana: P + E, 88 de mp

15 decembrie 2016 , 2200 afisari

Va plac vacantele la munte, unde atmosfera unei cabanute va binedispune si va reincarca bateriile?

Citește si: O casa mare in regim P+M, dar practica si „de bun simt”

Casa cu etaj pe care v-o prezentam astazi are suprafata construita la sol de 88 de mp si poate fi ridicata pe aproape orice tip de teren. Intreaga suprafata desfasurata a acestei case montane nu depaseste 168 de mp.

Acest proiect de casa cu parter si etaj, cu arhitectura specifica locuintelor montane, se remarca prin aspectul sau exterior, semet, de parca s-ar intrece cu falnicia muntilor, dar si cu o compartimentare lejera, fara camere inghesuite.

Citește si: Vila mare din lemn cu interior modern si accente rustice

Planul parterului

Este compartimentat foarte simplu, fiind format dintr-o camera de zi, o camera tehnica, o baie, o bucatarie si scarile pe care se acceseaza etajul. Surprinzator la camera de zi este suprafata ei de 34,5 mp? Asa-i ca v-am starnit curiozitatea?
Bucataria cu suprafata de 13 mp ar face invidioasa orice gospodina care locuieste intr-un apartament de bloc. O baie de 4 mp utilata cu dus, chiuveta si vas wc se afla inclusa in acest proiect de casa cu parter si etaj specifica zonelor montane.

Planul etajului

Daca planul parterului v-a destainuit scopul sau principal, si anume distractia si voia buna, etajul este proiectat pentru odihna. Astfel, inca de la intrare ne intampina un dormitor de 14,5 mp, care are iesire catre un balcon. Inca un dormitor, de 12 mp, se afla lipit de acesta. Aceste doua dormitoare sunt deservite de o baie accesibila de pe hol cu suprafata de 4,5 mp. Baia e proiectata sa fie utilata cu strictul necesar asigurarii unui confort sporit.

Inaintand pe hol descoperim si dormitorul principal al acestei case montane cu parter si etaj. Acesta are suprafata 15,5 mp, avand acces la un mic balcon numai bun pentru a admira privelistea muntilor. Printr-o garderoba plasata tot in interiorul acestui dormitor se poate merge la baie. Baia are suprafata de 4,5 mp si deserveste doar acest dormitor.

Citește si: Proiect de casă cu mansardă: suprafața utilă 174.29 mp

Dupa cum puteti vedea, pe o suprafata construita de 88 de mp este comprimat tot ceea ce este necesar pentru a va asigura relaxarea de weekend si nu numai.

Alte detalii:

• Proiect Casa nr. 16
• Suprafata construita la sol: 88 mp
• Suprafata totala desfasurata: 168 mp

Citește si: Proiect de casă la parter: suprafața utilă 136.63 mp

Pentru imagini cu planurile accesati galeria foto.

Proiect preluat de pe www.lora.ro

 

Citește si: Greseli frecvente in amplasarea baii in apartament

Comentarii

Newsletter