Proiect de casă: P+M, 160 m

31 octombrie 2016 , 966 afisari

Un proiect de casă cu mansardă este alegerea ideală dacă primești vizite dese, îți propui să îți mărești familia sau pur și simplu vrei să ai un spațiu aproape de casa ta pe care să îl închiriezi și de pe urma căruia să ai un venit constant. 

Avantajele mansardei

O casă cu mansardă amenajată și locubilă nu are decât avantaje. Investiția financiară pe care o faci inițial se poate amortiza în timp, dacă vei închiria mansarda. Iar acest lucru se poate face foarte ușor în prezent. Sunt multe cupluri tinere care caută astfel de spații de închiriat pentru locuit, iat siteurile specializate de vânzări - cumpărări - închirieri te vor ajuta să dai mansarda spre închiriere foarte repede, mai ales dacă este proaspăt renovată și echipată cu strictul necesar.

Atenție: dacă iei în calcul serios închirierea mansardei, ai grijă la proiectarea unei ieșiri separate pentru chiriași și a instalațiilor (de apă, gaze) care să le ofere tot confortul contemporat.

Despre acest proiect

Iată, deci un astfel de proiect de casă cu mansardă, de dimensiuni medii. Suprafața construită este de 160 mp, perfectă dacă ești norocosul proprietar al unui mic teren în oraș, sau de ce nu, la periferie (tot mai populară și mai convenabilă în rândul celor care aleg să își achiziționeze un apartament în ultimii ani).

Suprafața utilă este de 123 mp. La parter se află un spațiu pentru luat masa unit cu un living din care se poate ieși direct spre terasa de 8 mp. Bucătăria se află lângă locul de luat masa și este separată de acesta printr-un zid. Aceasta este dotată și cu o cămară foarte utilă (mai ales pentru cei care își fac provizii serioase pentru toată saptămâna) de 2,45 mp. 

Dormitorul are 11,60 mp. Proiectul mai cuprinde la parter un vestibul de 4,27 mp, o baie de 3,30 mp și o terasă de acces de 6,50 mp

La mansardă se află o baie de 7,90 mp și trei dormitoare mari de: 16,60 mp, 11,15 mp, 12,05 mp din care două împart un balcon. Mansarda de față poate fi transformată într-un apartament separat, iar acest lucru este posibil întrucât proiectul se poate modifica după cerințele și nevoile beneficiarului. Important este să știi de la început ce nevoi ai!

Foto: eproiectedecase.ro

Comentarii

Newsletter