Vila mare din lemn cu interior modern si accente rustice

11 mai 2017 , 3757 afisari

Atunci cand vezi o casa din lemn, cu sarpanta, te gandesti automat la o vacanta la munte si un interior rustic. Asa este, in majoritatea cazurilor, insa o astfel de casa poate avea un interior modern in care rusticul este doar un accent care da personalitate.

Citește si: O casa mare in regim P+M, dar practica si „de bun simt”

Vila din imagini poate trece cu usurinta drept o casa de vacanta sau o pensiune undeva, prin muntii impaduriti, insa este doar o locuinta permanenta, aflata la marginea unui oras aglomerat. Casa este construita in regim P+1 si se poate considera a fi o casa mare, la cei 200 mp.

Structura si inchiderile, dar si multe din finisaje sunt realizate din lemn cu suprafata laminata care ii da rezistenta in timp. Acest tratament permite lemnului si fie utilizat atat la interior, dar si la exterior, ferindu-l de actiunea distructiva a intemperiilor si daunatorilor.

Citește si: Proiect de casă cu mansardă: suprafața utilă 130.56 mp

Citește si: Proiect de casă cu mansardă: suprafața utilă 211.96 mp

Parterul casei este gandit ca un open plan (plan deschis), cu exceptia unor anexe functionale: grupul sanitar, garderoba adiacenta vestibulului. In rest, toata suprafata parterului este ocupata de o camera larga care cuprinde o bucatarie mare cu un loc de luat masa generos in centru, un living cu semineu si multe spatii mai mici de relaxare, inclusiv o zona verde in jurul scarii deschise. Trei zone intrepatrunse asigura o comunicare libera intre functiunile enumerate mai sus, dar si zonificarea necesara intr-un spatiu amplu.

Etajul beneficiaza de 3 dormitoare ample si o baie luxoasa, cu dimensiuni de-a dreptul generoase. Spatiul amplu al dormitorului matrimonial este compartimentat atipic, patul fiind montat, practic, in centrul camerei. In spatele lui este un paravan care delimiteaza o zona de dressing cu masa de toaleta (machiaj, sau chiar mini-birou) si accesul la un grup sanitar minimal. Din aceasta camera se poate accesa si o terasa. Dormitorul de oaspeti are un dublu rol, fiind utilizat suplimentar ca birou, atunci cand nu raman musafiri peste noapte.

Citește si: Proiect de casă cu etaj și piscină: suprafața utilă 264.97 mp

Citește si: Proiect de casă cu etaj: suprafață utilă 239.3 mp

La nivel de finisaje, in tot interiorul se simte prezenta finisajului din lemn laminat de culoare deschisa, bej, atat pe pereti, dar si pe plafoane. Suprafetele mari de bej sunt sparte de zone de alb, pe unele portiuni de perete finisate cu vopsea lavabila alba sau la mobilier. Pardoseala din lemn, intr-o culoare mai inchisa (venghe) leaga toate elementele intre ele. Culoarea este o prezenta rara, doar la nivel de accesoriu. Acestea, insa, ies in evidenta: covoarele multicolore din zona de sezut din living, cuvertura verde din dormitorul matrimonial sau accentele liliachii din camera copilului.  

Sursa foto: www.design-homes.ru

Loading...

Comentarii